HiphopMuziek

Joost Klein – Europapa

(Nieuwste Hits) – Joost Klein vertegenwoordigt met het nummer ‘Europapa’ Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden. Hij mag optreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 9 mei.

Helaas voor Joost mag het Duitse publiek alleen stemmen tijdens de eerste halve finale, terwijl hij daar een enorme hit scoorde met ‘Friesenjung’.

Europapa

Het nummer ‘Europapa’ is een ode aan zijn vader en aan Europa. Hij heeft Paul Elstak uitgenodigd voor het nummer om een stukje Nederlandse muziekgeschiedenis toe te voegen aan het nummer. Daarnaast heeft ook Donnie een bijdrage aan het nummer geleverd. Het is een typische Joost Klein track geworden met zijn herkenbare spitsvondige teksten en een climax aan het einde.

Zijn naam is Klein maar zijn droom is groot

De 26-jarige rapper Joost Klein uit Britsum is ooit begonnen als YouTuber. Nu heeft hij een energieke eigen stijl gecreëerd waarin hij zijn persoonlijk leed, geestelijke strubbelingen en de chaos van het jong zijn op een zeer knappe manier weet je verwerken in zijn muziek en daarmee een groot publiek weet te bereiken.

Met zijn achtste album, Fryslân, dat in 2022 uitkwam, oogstte Joost veel succes. Sindsdien heeft hij een trouwe fanbase opgebouwd en staat hij regelmatig in uitverkochte zalen en grote festivalpodia, zowel in Nederland als daarbuiten (Lowlands, Pinkpop, Pukkelpop, Rock Werchter). Muzikaal gezien heeft Joost een eigen signatuur weten te creëren, waarin zijn constante stroom van prikkels, korte aandachtspanne en zelfspot tot uiting komen in pakkende en aansprekende liedjes.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.