Fresh album releasesR&B

Jordan Mackampa – Welcome Home, Kid!

(Nieuwste Hits) – Brits-Kongolese artiest Jordan Mackampa heeft op 19 februari album ‘Welcome Home Kid!’ uitgebracht. Hier staan onder andere de singles ‘Step By Step’ en ‘Blackjacc the Mac’ op. De 29-jarige artiest is in 1995 vanuit Zaïre naar London verhuist en is vanaf zijn 12e jaar begonnen met het maken van liedjes op zijn gitaar. Dit heeft uiteindelijk in 2020 geleid tot z’n debuutplaat ‘Foreigner’.

Persoonlijk album
Met zijn tweede album, getiteld ‘Welcome Home, Kid!’, neemt Jordan Mackampa zijn luisteraars mee op een persoonlijke reis. Hij nodigt zowel nieuwe als trouwe fans uit om hem beter te leren kennen, terwijl hij zich blootstelt en zijn meest intieme zelf onthult. Zoals Jordan Mackampa zelf zegt: “Dit was een groot thema voor mij bij het schrijven van veel van deze nummers. Doordat niemand anders het leven heeft geleid in mijn schoenen, moest ik echt de meningen en verhalen van andere mensen uit het schrijven halen en mijzelf op de voorgrond plaatsen van alles.”

Deze plaat markeert een nieuw hoofdstuk in Jordans carrière, waarbij hij vol vertrouwen zijn groei als artiest omarmt en zijn ware potentieel toont. Zoals Jordan zegt: “Dit nieuwe album voelt voor mij nog persoonlijker aan – ik gebruik meer ‘ik’ in plaats van ‘wij’, omdat al deze verhalen over mij gaan en mijn leven nog dieper gaan dan het eerste album vertelde. Dit komt terug doordat ik meer terreinen bestrijk, ofwel door mijn eigen ik-persoonlijke verhaal te vertellen van iets waar ik momenteel mee worstel of een verleden situatie waar ik muziek voor gebruik om te helen.”

Laatste puzzelstukje
In het eerdere werk van Mackampa werd zijn krachtige stem soms overschaduwd door luide instrumenten, maar op dit album schittert hij helder als een van de veelbelovende talenten binnen de R&B- en soulscene. Hij vertelt zijn verhalen op een eerlijke en openhartige manier, waarbij hij diep ingaat op zijn eigen ervaringen en emoties. Dit album is een liefdevolle omhelzing voor zowel Jordan als zijn luisteraars, waarbij muzikale diepgang wordt gecombineerd met introspectie en zelfreflectie. Zoals Jordan zegt: “Mijn debuut was voor mij het uitvogelen van dingen, dit album is voor mij het laatste puzzelstukje op het bord leggen.” Het biedt een waardevolle kijk in de ziel van de artiest en laat zien waarom hij zo’n belangrijke stem is in de muziekwereld van vandaag. Voor Jordan Mackampa is ‘Welcome Home, Kid!’ een sprong in het diepe, een moedige stap naar het licht, en een bevestiging van zijn plaats als een van de meest veelbelovende artiesten van zijn generatie.

Gevoel van thuis
De nummers van Jordan Mackampa lijken te draaien om thema’s als thuis, identiteit en verbondenheid. Door de nummers heen weerklinkt een verlangen naar een gevoel van thuis en geborgenheid, ofwel in de liefde van een ander persoon of in de vreugde van zelfexpressie en zelfvertrouwen. “Welcome, Home Kid!”, suggereert een terugkeer naar een plek van comfort en acceptatie, waar men zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. Of het nu gaat om het vinden van liefde, het omarmen van eigenwaarde, of het verkennen van persoonlijke groei en prestaties.

Prachtige stem
Jordan Mackampa weet buitengewoon knap Soul, Funk, R&B, rap af te wisselen in de nummers. Zo zingt hij prachtige soul in ‘Mary’, komt hij met sterke raps in ‘Friends You’ve Made’ en op ‘Say It Ain’t So’ zijn betoverende harmonieën te horen. Zijn stem weet je te pakken en tegelijkertijd te verrassen met het bereik en mogelijkheden die zijn vocalen bieden. Zijn stem gecombineerd met mooi instrumentarium en dansbare beats maken dit album tot een echt pareltje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.