MuziekPop

José James – Saturday Night (Need You Now)

(Nieuwste Hits) – De internationaal geprezen jazzzanger José James begint 2024 goed met zijn nieuwe single ‘Saterday Night (Need You Now)’. Op 4 april komt zijn nieuwe studioalbum ‘1978’ uit.

Dit nummer, een boeiende mix van late jaren ’70 disco en R&B met een hedendaags popgeluid, dient als eerbetoon aan muzikale grootheden zoals Marvin Gaye, Quincy Jones en Michael Jackson. Het idee voor dit eerbetoon ontstond na James’ hommage aan Bill Withers, waarbij hij diep in diens repertoire dook en hits als ‘Lovely Day’ en ‘Just the Two of Us’ vertolkte. Deze ervaring inspireerde hem om een nummer te schrijven dat zijn eigen geluk en vreugde met anderen kon delen.

Voor het vangen van deze positieve energie koos James ervaren Grammy-genomineerde songwriters Talia Billig (bekend van samenwerkingen met Moby en Aloe Blacc) en Kaveh Rastegar (die eerder samenwerkte met Bruno Mars en Cee-Lo Green). De track werd geproduceerd door José James en Kaveh Rastegar, opgenomen in Dreamland Studios, NY, gemixt door Pete Min, en gemasterd door de legendarische Frank Arkwright in de befaamde Abbey Road Studios. De studioband bestaat uit Grammy-genomineerden Marcus Machado (van Daniel Caesar) en David Ginyard (van Blood Orange), samen met opkomende sterren uit de New Yorkse muziekscene, Chad Selph (bekend van Bilal) en Jharis Yokley (die eerder samenwerkte met Solange).

Het aanstaande studioalbum ‘1978’, gepland voor release op 4 april 2024, belooft de sociaal bewuste feel-good vibes van grootheden als Marvin Gaye, Prince en Stevie Wonder te omarmen. James verkent ook de grenzen van zwarte muziek met samenwerkingen met opkomende internationale artiesten, waaronder de Braziliaanse Xenia França en de Congolees-Belgische rapper/filmmaker Baloji.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.