Fresh album releasesMuziek

Junodream – Pools of Colour

(Nieuwste Hits) – Het debuutalbum van de Britse dreamrockband Junodream heet ‘Pools of Colour’ en is uitgekomen op 26 januari. Na de EP’s ‘Travel Guide’ en ‘Isn’t It Lovely (To Be Alone)’ was het tijd voor een album. Op dit nieuwe album staan de eerder uitgebrachte singles ‘The Beach’, ‘Death Drive’, ‘Kitchen Sink Drama’ en ‘The Oranges’, samen met zes gloednieuwe tracks. Met dit album nodigt Junodream de luisteraar uit om hun universum binnen te treden en op zoek te gaan naar de ontsnapping die tegenwoordig moeilijk te vinden is. Een belangrijk thema dat het album behandelt, is dat de kracht van gemeenschap vaak verloren gaat door de aanmoediging van individualisme in de moderne samenleving.

”We wilden al zo lang als we ons kunnen herinneren een album uitbrengen. Nu we hier zijn, voelt het helemaal niet echt aan. We zijn allemaal nog aan het dromen. Hoe dan ook, we hopen dat mensen gewoon met gesloten ogen in de vreemde wereld springen die we voor dit album hebben gecreëerd en er aan de andere kant een beetje anders uitkomen. Een beetje van de wereld en een beetje opgetild. ‘Pools of Colour’ is echt nog maar het begin voor ons, er is nog zoveel meer te komen en nog zoveel verder te gaan voor Junodream. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te luisteren naar wat we te zeggen hebben.”

Junodream

Met tien tracks, gaat “Pools of Colour” over het in het reine komen met de gebrek aan betekenis. Het stelt belangrijke vragen, duikt in de meer verraderlijke en losgekoppelde delen van de moderniteit en de menselijke conditie. Daarnaast presenteren ze zich als een band die meer geïnteresseerd is in een samenhangend, egoïstisch geheel dan in het perspectief van vier afzonderlijke leden. Met een diepgaande verbinding die het resultaat is van tien jaar lang beste vrienden te zijn, heeft Junodream al een mooie fanbase opgebouwd. In de zes jaar sinds hun oprichting hebben ze meer dan 24 miljoen collectieve streams verzameld en hebben ze al meeslepende live-optredens gegeven.

Ze zijn al opgemerkt door BBC Radio 1, BBC 6 Music, Radio X en Coldplay beschrijft de band als ‘Quality’. Het is voor een debuutplaat muzikaal gezien een kwalitatief sterk gemaakt album met een eigen stijl en duidelijke thematiek. De enige kanttekening is dat de thema’s waar ze over zingen niet heel toegankelijk zijn, maar dat houdt de echte muziekliefhebber niet tegen om de band binnenkort te omarmen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.