Karel J. Schepers – Stesolid

1

Karel J. Schepers - Stesolid(Nieuwste Hits) – Karel Johannes Schepers is een nieuwe getalenteerde songwriter uit Zwolle. Na 2 jaar nummers schrijven heeft hij nu zijn eerste single “Stesolid” uitgebracht.

Als je de titel van het nummer ‘Stesolid” ziet denk je dat het om een Engelstalig nummer gaat. Maar Karel zingt in het Nederlands en “Stesolid” is de naam van een slaappil. “Het nummer gaat over het gevoel dat je afhankelijk bent van bepaalde dingen en je er niet zonder kan, terwijl je dat wel zou willen. Dat kan een behoorlijk benauwend gevoel geven”, aldus Karel J. Schepers. Toen ik het nummer voor het eerst hoorde moest ik meteen denken aan John Mayer. Dat gevoel bleek te kloppen want Karel laat zich inspireren door John Mayer en The Beatles.

EP Lenteregen

Zijn eerste single “Stesolid”is afkomstig van zijn debuut EP “Lenteregen”. Waarop 6 nummers staan met een sound tussen de Beatles en John Mayer in. Ook is er een verrassende samenwerking te vinden met de Zwolse singer-songwriter Bertolf. Hij heeft Karel J. Schepers geleerd om catchy refreintjes te schrijven. Dat hoor je goed terug op het nummer ”Stukje Mooier”. Dat nummer heeft een refrein die je zo meezingt. Wat ook zeker gaat gebeuren tijdens live optredens van Karel J. Schepers en zijn band. Op het laatste nummer van de EP “Ladykant” speelt Bertolf o.a. gitaar en dobro. De EP is geproduceerd door Marten Berger en Jarin Lourens en komt begin januari uit.

Beluister hieronder “Stesolid”

Share.

About Author

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en draait wekelijks de Nieuwste Hits in zijn eigen radioprogramma Tijmen Only. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.