MuziekRock

King Charles – Loose Change For The Boatman

(Nieuwste Hits) – Op 22 januari 2016 brengt King Charles zijn tweede album uit, Gamble For A Rose. De eerste single van dat album heet Loose Change For The Boatman.

King Charles bracht drie jaar geleden zijn debuutalbum “Loveblood” uit. Met dit album vol folk-pop trad hij veel op en stond hij in het voorprogramma van Laura Marling, Noah and the Whale en Mumford and Sons. In die tijd is ook zijn muziek veranderd. King Charles voelde de drang om terug te gaan naar zijn roots. Hij wilde de reden terug vinden waarom hij ooit is begonnen met muziek maken en waar zijn ware passie schuilt. De reden bleek zijn vrienden te zijn.

Gamble For A Rose
King Charles speelde dit jaar achtentwintig opeenvolgende shows. Het was zijn grootste tournee ooit die hij afsloot in het London Forum. Gesterkt door dit succes zei King Charles tegen jeugdvriend Marcus Mumford: “Ik wil het album maken dat ik vijf jaar geleden had moeten maken”. De heren maakten samen demo’s en ze waren zo enthousiast dat Marcus Mumford het album wilde produceren.

De heren sloten zich op in een boerderij in de buurt van Exter en maakten daar een geïmproviseerde studio met matrassen tegen de muur als vocal booth. Er kwamen oude vrienden van King Charles langs waaronder, Charlie Fink en Tom Hobden (voormalig Noah and the Whale) en Winston Marshall (Mumford & Sons). Om het publiek vast op te warmen voor ‘Gamble For A Rose” heeft King Charles de albumopener “Loose Change For The Boatman” alvast uitgebracht. Een liefdes liedje met een fantastische opbouw en enorme climax.

Beluister hieronder “Loose Change For The Boatman”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.