IndieMuziek

Kingfishr – Go Loud

(Nieuwste Hits) – De Ierse band Kingfishr is klaar voor het festivalseizoen en brengt twee nieuwe singles uit: ‘Alone’ en ‘Go Loud’. Hiervan is de laatste de focus single.

De leadsingle ‘Go Loud’ belichaamt de cinematische en anthemmatische sfeer waar Kingfishr om bekend staat. Het nummer opent met een aanstekelijke banjoritme, die de luisteraar meteen meesleept. Het refrein is krachtig en de track bouwt op naar een crescendo, met zwellende vocalen. De band verweeft hun Ierse erfgoed met moderne muziek op de klassieke Kingfishr-manier. Over ‘Go Loud’ zegt de band: “Het gaat over het vertellen van harde waarheden. Als je dat niet doet, vervormen die woorden je en op een dag word je wakker en vraag je je af hoe je halverwege de verkeerde weg bent beland.

Alone

De tweede single, ‘Alone’, toont een zachtere kant van Kingfishr. Dit nummer zit vol met opzwepende vocalen en harmonieën van leadzanger Eddie, gecombineerd met een zachte akoestische gitaar en banjo. Het lied gaat over de reflectie op onbeantwoorde liefde en de pijn van afwijzing. Over ‘Alone’ zegt de band: “Het gaat over de overpeinzing van onbeantwoorde liefde. Een verhaal over afwijzing en jezelf plaatsen in de handen van iemand die niet hetzelfde voelt. Opgroeien betekent hiermee in het reine komen, vooral voor jonge mannen.

Festivals en headline tour

De band is op vol grote festivals te zien dit jaar zo staan ze o.a. op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. Kingfishr heeft ook een grote tour door het Verenigd Koninkrijk en Ierland aangekondigd voor dit najaar. De tour zal ze naar zeventien locaties brengen, waardoor het hun grootste reeks headline shows tot nu toe is. De tour begint in Ierland en gaat verder naar het Verenigd Koninkrijk, met optredens in onder andere The Fleece in Bristol, Academy 2 in Manchester, en de O2 Shepherd’s Bush Empire in Londen.

Op Nieuwste Hits schreven we eerder al over hun single ‘Leave’.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.