IndieMuziek

Kingfishr – Leave

(Nieuwste Hits) – De Ieren van Kingfishr waren afgelopen week al te zien op Eurosonic. Op het showcase festival viel de nieuwe single ‘Leave’ goed in de smaak.

Door de instrumenten die de indie-folk band gebruikt is de link met Mumford & Sons snel gemaakt. Al is de stem van Eddie Keogh wel iets indrukwekkender dan die van Marcus Mumford. De heren stonden al in het voorprogramma van Bruce Springsteen, Dermot Kennedy en George Ezra. Zelf halen ze hun inspiratie bij Ben Howard en Hans Zimmer.

Leave

Die inspiratie snappen wij wel als je hoort hoe sterk de nummers worden opgebouwd. De single ‘Leave’ begint met akoestisch gitaarspel, die al snel wordt aangevuld met de banjo, waarnaar de drums steeds meer aanzwellen. ‘Leave’ komt pas echt los als de zanger laat horen wat hij met zijn stem kan!

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.