Hiphop

Kraantje Pappie – 050 (prod. Nightwatch)

(Nieuwste Hits) – Kraantje Pappie is terug met de nieuwe single ‘050’ van zijn aankomende plaat Crane 3. De Feesttent-afbreker vertegenwoordigt zijn stad in deze nieuwe single genaamd ‘050’ (‘Sero Sienko Sero’). Luister hier naar de banger ‘050’.

De rapambacht van Kraantje Pappie

Over smaak en voorkeur van muziek valt zeker te twisten. Waar echter niet over te twisten valt is de raptechniek van Kraantje Pappie. Want man, Kraantje laat op ‘050’ wederom zien het rapambacht volledig meester te zijn. Een heerlijke snelle flow, de geniale arrogante Crane vibe en toffe lines. Muzikaal gaat het om een typische knallende beat van de Groningse mannen ‘Nightwatch’, ook wel bekend als ‘Nosia’. Niks geen pop, gewoon stoere rap op een harde beat en stoerdoenerij van een hoog niveau.

Anthem van de stad Groningen

Kraantje Pappie is een trotse Groningse rapper uit en tijd dus voor een anthem van de stad Groningen, moet hij gedacht hebben. Even een boodschap voor alle Nederlandse rappers: Kraantje heeft jullie weer even op jullie plek gezet. Voor de video van ‘050’ stapte Kraan in de auto en reed hij door de stad Groningen terwijl de tekst in het beeld te zien is. Gezellig Kraantje.

Het derde album: Crane 3

De nieuwe single 050 is onderdeel van zijn derde album in de ‘Crane’ serie, ‘Crane 3’. Het album zal het daglicht zien op 28 oktober 2016. Je kunt bovendien nu al kopen voor de ‘Crane 3 clubtour’ die half november begint. Hier kun je de beste man live te zien om al die nieuwe tracks live te horen. ‘Crane 2’ dateert alweer uit 2014 en het is dus wel tijd voor ‘Crane 3’!

Een nieuwe ‘Crane’ release betekent een aantal dingen. Een nieuw album, een nieuwe tour, nieuwe singles, maar de nieuwe release van de ‘Crane’ kledinglijn. En de kleur is uiteraard in lijn met het album: blauw. Klik hier voor de nieuwe merchandise.

Het feestje ‘Euro’s’

Kraantje Pappie bracht eerder dit jaar de single ‘Euro’s’ uit. Een meer dansbaar en popnummer. Een vermakelijke track, waar kraantje op speelse wijze de vergankelijkheid van het leven bespreekt. Boodschap: ga leven en geef je euro’s toch lekker uit. Wel een verschil dus met het harde en de pure stoerdoenerij op ‘050’.

Wat vind jij?

Welke track vind jij toffer, ‘050’ of ‘Euro’s’?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.