HiphopMuziek

KUÒ, Poelier & Driek – Van Haver Tot Gort

(Nieuwste Hits) – Poelier & KUÒ, in samenwerking met Driek, hebben hun nieuwste single “Van Haver Tot Gort” uitgebracht. Deze single is afkomstig van hun album “Nu/Nooit”, dat op 24 mei zal worden gepresenteerd. Het album, geproduceerd door Cloud Mind, belooft een unieke mix van hiphop met invloeden van opera, jazz en rock.

Over de single “Van Haver Tot Gort”

De eerste keer dat Nieuwste Hits deze track hoorde was de link met Rico & Sticks snel gelegd. KUò zei hierover tegen Nieuwste Hits: “Wij zijn zeker geïnspireerd door het Zwolse kamp met rappers als Rico, Sticks & Typhoon. Dit vergelijk komt ook doordat de single, door de manier van rappen en de stemmen van Poulier & KUò erg doen denken aan het Zwolse duo.

“Van Haver Tot Gort” is meer dan alleen een single; het is een muzikale reis die luisteraars meeneemt langs verschillende genres en emoties. Geproduceerd door Cloud Mind, bevat de track een krachtige samenwerking met Driek, voorheen bekend als Drico. Met live-instrumenten zoals saxofoon, cello, drums en piano, creëren Poelier & KUÒ een unieke soundscape die zowel meeslepend als oprecht is. Daarnaast hebben ze samengewerkt met operazangeres Elizabeth Kooy die te horen is op de track “Willem IV”.

Vorig jaar brachten Poelier & KUÒ ook al het album “Noorderlicht” uit, met een geheel andere sound.

Albumpresentatie Nu/Nooit en vinylrelease

Op 24 mei lanceren Poelier & KUÒ hun album “Nu/Nooit”. Dit vieren ze met een releaseparty op 22 juni in de Boel, in Leeuwarden, in de Boel. Dit album, waar twee jaar aan is gewerkt, is een waar kunstwerk met zowel muzikale als tekstuele diepgang. In tegenstelling tot veel andere hiphopalbums vermijden ze opschepperij en richten ze zich op persoonlijke en artistieke thema’s, zoals verslaving en schaamte.

Het album za ook verkrijgbaar zijn op vinyl (12″).

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.