MuziekPop

Leif Vollebekk – Elegy

(Nieuwste Hits) – De Canadese singer-songwriter en multi-instrumentalist Leif Vollebekk brengt 24 februari 2017 zijn derde album “Twin Solitude” uit. De eerste single “Elegy” is nu alvast te beluisteren.

De singer-songwriter uit Montreal zat midden in eindeloze tournee, toen hij tegen een muur aan liep. Hij trok zich na zijn shows steeds terug op zijn hotelkamer en luisterde naar het album “Pink Moon” van Nick Drake. Zijn eigen nummers voelden en klonken niet goed. Om dit gevoel te doorbreken boekte hij in het geheim een optreden in een bar in Montreal. Hier speelde hij alleen maar covers met een band waarmee hij één keer had gerepeteerd. Hier kreeg hij zoveel energie van dat Leif Vollebekk zijn manier van muziek maken veranderde.

Leif Vollebekk – Elegy

Hij ging de ideeën die in spontaan bij hem opkwamen rustig zijn gang gaan en liet de nummers op die manier zichzelf vormen. Dit zorgden voor zo’n bevrijdend gevoel dat hij gelijk genoeg inspiratie had voor zijn nieuwe album “Twin Solitude”. Een album met tien uitgestrekte nummers met teksten die recht uit zijn hart komen. De eerste single geeft een goed beeld van het album. Op “Elegy” hoor je piano, synthesizers, gitaar, elektrische bas en strijkers. Een single die perfect bij de herfst past als je het ons vraagt.

Beluister hieronder “Elegy”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.