Fresh album releasesMuziek

Liam Gallagher & John Squire – Liam Gallagher & John Squire

(Nieuwste Hits) – 1 maart markeert een mijlpaal voor muziekfans wereldwijd, want Liam Gallagher en John Squire, twee iconen uit de Britse popmuziekscene, lanceerden hun langverwachte gezamenlijke album. Het album, simpelweg vernoemd naar het duo, bevat een assortiment van nummers, waaronder de singles ‘Just Another Rainbow’ en ‘Mars to Liverpool’.

Samenwerking Na Knebworth Optredens

Deze unieke samenwerking tussen Gallagher en Squire vond zijn oorsprong na gezamenlijke optredens op Knebworth. Het album nam gestalte in de informele omgeving van Los Angeles, onder de deskundige leiding van producer Greg Kurstin.

Squire over het Creatieve Proces

Over het creëren van het album verklaarde John Squire: “Het was echt inspirerend om die Knebworth-optredens nog vers in mijn geheugen te hebben toen ik begon met schrijven. Daarna was het een kwestie van proberen om het niet allemaal te rockachtig te maken, en ook de gevoelens te mixen. Ik vind het leuk hoe het op sommige momenten behoorlijk melancholisch is en je emoties kunt voelen, maar er zijn ook andere momenten die wat ondeugend, grof of ruw zijn. Er zit van alles in, ik denk dat het een heel goede mix is. Ik had het gevoel dat we goed bij elkaar zouden passen, maar ik was er niet op voorbereid dat het zo goed zou klikken.”

Muzikale Elementen

Het openingsnummer “Raise Your Hands” barst van de energie, met stampende glamrock en een vleugje Roxy Music, doorspekt met pianoriffs à la The Rolling Stones. Deze levendigheid kenmerkt de gehele set, waarbij momenten van melancholie herinneringen oproepen aan zowel Oasis als het solowerk van Liam Gallagher. De melodieën doen denken aan de vroege dagen van The Stone Roses, terwijl het gitaarwerk van John een frisheid toevoegt aan zijn eerdere repertoire, waarbij het tegelijkertijd flirt met invloeden uit de jaren ’60 en ’70.

Het is dus weer ouderwets genieten van de rauwe stem van Liam Gallagher die we zo goed kennen van Oasis. Het brengt je echt terug naar de hoogtijdagen van de Britpop!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.