Lukas Batteau – While I Was Sleeping EP

0

(Nieuwste Hits) – Op 15 oktober brengt Lukas Batteau zijn EP While I Was Sleeping uit. Hierop staan vier singles die zijn ontstaan na een droom tijdens de lockdowns van 2020.

Lukas Batteau groeide op in Zuid-Korea, Nederland en Amerika en vond op zijn vijftiende vastigheid in zijn gitaar en zijn stem. Die stem doet soms denken aan Ben Howard maar sommigen horen ook Eddie Vedder. De single “Telescope” van het album ‘Slow Traveler’ uit 2018 is al meer dan 6 miljoen keer gestreamd! Op zijn nieuwe EP staan vier tracks die zeker potentie hebben om ook veel streams te halen.

Lukas Batteau – While I Was Sleeping EP

De Utrechtse zanger bracht deze zomer al de tracks ‘Down To The Sea’ en ‘Punch‘ uit. Voor de EP voegde hij daar nog de nieuwe tracks ‘Need A Fried’ en de titeltrack ‘While I Was Sleeping’ aan toe. Elk nummer gaat over een droom, ontstaan tijdens de lockdowns van 2020. Waarbij Lukas steeds meer vervreemd raakte van wat er om heen gebeurde. “Het nieuws was groot en heftig, maar toch voelde ik een afstand, omdat ik er maar weinig mensen echt over sprak. Zo kwam ik voor mijn gevoel in een toestand terecht wat ik herken van dromen – je maakt iets groots en heftigs mee, maar je kan het allemaal niet zo plaatsen. Je maakt het allemaal maar wazig mee. Ik besloot om dromen bij te houden, en een aantal daarvan zijn nummers geworden“, aldus Lukas Batteau.

Beluister hieronder het interview dat Tijmen Horstman met Lukas had in zijn radioprogramma “Tijmen Only”.

Share.

About Author

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en draait wekelijks de Nieuwste Hits in zijn eigen radioprogramma Tijmen Only. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.