MuziekNieuws

Maaike Ouboter – Dat Ik Je Mis

MaaikeOuboter(Nieuwste Hits) – Maaike Ouboter veroverde op dit moment de harten van duizenden Vlamingen en Nederlanders met haar nummer “Dat Ik Je Mis”. Tijdens de talenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter’ bracht ze de voltallige jury aan het huilen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze door is naar de volgende ronde. In Nederland stond ze met stip op 1 op Itunes en sinds gisteren is dit ook het geval in België. De 21-jarige Maaike Oubouter zingt in “Dat Ik Je Mis” over haar moeder die overleden is. Haar ouders zijn beide overleden toen ze een tiener was. Vroeger maakte ze samen muziek en nu ze alleen verder gaat zijn zij haar grootste inspiratiebron. Haar eerste nummers maakte ze in het Engels, maar gaande weg kwam ze erachter dat ze in het Nederlands haar gevoel beter kwijt kon.

De juryleden Giel Beelen, Eric Corton en Sanne Hans (Miss Montreal) slaagden er niet in om het droog te houden. Het Nederlandse publiek is helemaal enthousiast als je kijkt naar de reacties op Social Media kanalen. Zou Maaike de winnaar worden van de Beste Singer-Songwriter van Nederland?

Beluister hieronder “Dat ik je mis” en bekijk de songtekst.

Muziek (468x60)

De Songtekst
De songtekst:
Je kust me, Je sust me, Omhelst me, gerust me
Je vangt me,
Verlangt me
Oneindig ontbangt me
Je roept me
Je hoort me
Je redt en verstoort me
Gelooft me,
Berooft me
Verstikt en verdooft me

Je ademt en leeft me
Siddert en beeft me
Vertrouwt me,
Beschouwt me als mens
En weerhoudt me
Van bozige dromen
Die op komen dagen
De eenzame vragen van eindig geluk

Met je krullen
als nacht
Hoe je praat, hoe je lacht
Hoe je stem zo dichtbij als een engel verzacht
In mijn dromen doorstromen,
Oneindige leegtes
Je remt me
Je temt me
Je roert en beweegt me

Ik mis je
Ik mis je
Ik grijp je, ik gris je
Ik wil je
Bespeel je,
Ik roer en beveel je
om bij me te blijven
In donkere nachten
Niet meer te smachten naar jou

Laat me los
Ik moet nu alleen
en houdt me vast als het nodig is
In gedachten
ik zoek je in alles om me heen
maar al denk ik soms dat het zo beter is
Kan ik het niet helpen dat ik je soms mis

Ik smoor je
Bevroor je
Verlos, en verloor je
Weg naar een andere plek maar ik hoor je
Omarm je
Verwarm je
Ik zie je en voel je
Ik aai je
Ik streel je
Ik knuffel en kroel je

Je rijpt me
Begrijpt me
Verwart en misleidt me
Het schrikt me soms af
Hoeveel ik op je lijk nu

Mijn glimlach
Mijn tranen
Mijn liefde voor leven
Het spijt me van alles
Kom help en bevrijd me

Laat me los
Ik kan het alleen
maar houd me vast als het nodig is
In gedachten
Ik vind je in alles om me heen

Maar al denk ik soms dat het zo beter is
Kan ik het niet helpen dat ik je mis

Ik kus je
Ik sus je
Ik doof en ik blus je
Je blijft heel dichtbij me
Maar in mijn hoofd rust je

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

18 gedachten over “Maaike Ouboter – Dat Ik Je Mis

 • echt een prachtige lied . ik heb mijn ouders zijn ook overleden toen ik een tiener was ,
  iedere keer als ik naar dit lied luisteren begrijpt ikjou heel goed…..
  maar echt wat een mooie woorden….die diep in je hart blijven

  Beantwoorden
 • Echt een geweldig nummer!
  Vernieuwend, Uniek, Bijzonder en een fenomenaal sterke tekst!!
  Briljant nummer wat jij hier neerzet Maaike.

  Ga vooral zo door!

  Beantwoorden
 • Nancy Devriendt

  Wondermooi !!!! Mijn gevoel is hetzelfde zoals in jou mooie tekst !!! Je mama luistert zeker mee.
  Adembenemend gewoon !!!

  Beantwoorden
 • Als er een cd uitkomt dan koop ik er na talrijke jaren geen wel één! Zo’n ogelooflijk mooooi liedje.

  Beantwoorden
 • Ik heb er geen woorden voor, wat is dit nummer ongelofelijk mooi. Kippenvel en tranen.

  Beantwoorden
 • Wat raakt deze tekst me tot diep in m’n ziel. Jij geeft woorden aan mijn gevoel. Dank je. Wat een prachtige jonge vrouw ben jij, zoveel positiviteit dat jij uitstraalt geweldig. Je moeder is trots op je.

  Beantwoorden
 • Maaike jij laat horen hoe ik, na 13 jaar, Jos nog steeds heel erg mis.
  Prachtige gedaan. Dank je wel

  Beantwoorden
 • Kan geen woorden vinden om dit liedje te beschrijven en wat het bij mij heeft losgemaakt,hoe mooi is dit.

  Beantwoorden
 • ongelofelijk dat zo n jong mens zo n mooie woorden kan schrijven en zingen. ben elke keer diep ontroerd. wil het elke keer opnieuw horen

  Beantwoorden
 • het liedje laat me huilen en lachen tegelijk.. Het is zo triest, maar ook positief.. Ik vind het een geweldig nummer en kan niet stoppen met luisteren

  Beantwoorden
 • Het is al lang geleden dat een tekst me zo diep raakte. Ik blijf er steeds opnieuw en opnieuw naar luisteren…
  Dank je wel Maaike, dit lied zal me lang bijblijven
  Irene x

  Beantwoorden
  • Nino van der Tas

   Hoe zwaar het leven ook kan zijn hoe zwart de toekomst er ook uit ziet er is altijd een lichtpunt waar ik mij op richt de strijd die ik lever geeft mij de kracht om deze weg te bewandelen en zie wat er gebeurt ik ontmoet Maaike die met haar lied mijn richting bevestigd

   Beantwoorden
  • mij raakt het ook heel erg.
   ik vind het heel mooi!
   dank je!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.