HiphopJazz/Funk/SoulMuziek

Madd9 – Gone

(Nieuwste Hits) – Het Belgische hiphoptalent Madd9 heeft zijn nieuwste single ‘Gone’ uitgebracht bij het label Mayway Records. Deze release markeert een belangrijk moment voor de jonge artiest, die vorig als eindwinnaar van Sound Track Limburg aan de haal ging.

Single Gone

Met ‘Gone’ creëren Madd9 (Quintin Beurskens, 20) en producer Preyas (Bengt Vliegen, 19) een geluid dat zowel vernieuwend als vertrouwd aanvoelt. De track is een dynamische mix van hiphop, neo-soul en funk. Analoge synths en kenmerkende Detroit-style hiphop-drums vormen de ruggengraat van het nummer. Dit geluid doet denken aan artiesten zoals Anderson .Paak, Sampha en het Belgische duo blackwave. De single is een voorproefje van een dubbele EP die begin volgend jaar zal verschijnen.

Achtergrond Madd9

Madd9, geboren in Bilzen in 2003, is een opvallende stem binnen de nieuwste generatie hiphoptalenten in België. Zijn muzikale reis begon als danser, maar zijn overstap naar muziek heeft zijn artistieke visie verder ontwikkeld. Samen met Preyas, die meesterlijk gebruik maakt van analoge synths en diepe beats, creëert Madd9 een meeslepende muzikale ervaring.

In 2023 vond Madd9 onderdak bij Beatville, een creatieve hub en managementlabel van artiesten als Coely en Fahad Seriki (fka Dvtch Norris). Onder de vleugels van Beatville hebben Quintin en Bengt zich verder ontwikkeld als songwriters en producers. Hun samenwerking heeft geleid tot indrukwekkende optredens, waaronder als voorprogramma van Coely tijdens haar Belgische clubtour en het legendarische Slum Village in Nederland.

Zijn singles ‘Sanity‘ en ‘Selfish‘ wist het publiek te waarderen ook tijdens zijn energieke liveshows. Naast deze optredens was Madd9 ook te zien als voorprogramma in de Ancienne Belgique (AB) voor Coely, wat zijn potentieel als opkomende artiest nogmaals bevestigde. Met zijn onmiskenbare talent en unieke geluid, voorspellen we dat Madd9 binnenkort zelf de grote zalen zal vullen.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.