HiphopPop

Hit vier-eenheid: Mario Kartel

(Nieuwste Hits) – Wij van Nieuwste Hits laten je als een van de eerste op deze aardkloot genieten van dé Nieuwste Hits. Vandaag laten we je kennis maken met de nieuwe hiphopgroep Mario Kartel. Mario Kartel is een vier-eenheid die bestaat uit Big2 (Twan van The Opposites), Yung Felix, Tellem (Tarik) en Spacekees. Lees hier over de groep, het album en de twee nieuwe hits “Star Wars” en “Niet Ver Van Hier”.

De sound van Mario Kartel laat zich beïnvloeden door vrolijke disco/house en trap. Vrij divers en toch herkenbaar. De muziek is gemaakt nadat de groep heel veel Mario Kart speelde en dit je hoor je terug in de muziek. Er zit een speelse vibe in de muziek en je voelt dat ze plezier hebben gehad in het maken van het album.

Star Wars

Voor vrouwen kan het lastig zijn om alle rare en mogelijk kinderachtige passies van mannen te snappen. De track Star Wars legt op een grappige manier deze verhouding tussen de man en de vrouwen uit. Mario Kartel zegt er het volgende over: “Gooi onze Star Wars onderbroek niet weg, maar kijk lekker mee ons mee”. Een andere kenmerkende zin is: ‘Misschien ga ik Star Wars kijken, misschien wel 1 tot 6, kijk jij met me mee?’

Niet Ver Van Hier

De track Niet Ver Van Hier heeft net als Star Wars een vrolijke sound en daarmee een ijzersterke productie. Een energiek nummer, waarbij je je lichaam moeilijk stil kan houden.

Kracht van de groep

Het collectief Mario Kartel combineert de oude garde met een jonge lichting. Twan en SpaceKees zijn oude rotten in het vak. Yung Felix en Tellem zijn fris en vernieuwend. De combinatie zorgt voor een sterke samenwerking. Zang melodieën van Tellem worden bijvoorbeeld met nonchalante raps van Spacekees.

Mario Kartel album

Het hele album van Mario Kartel ademt speelsheid en plezier. De nummers zijn meer divers dan de nummers die we besproken en benoemd hebben. De liedjes ‘Straight’ en ‘Uit Den Boze’ hebben bijvoorbeeld een trap sound. Wil je voor jezelf Mario Kartel ontdekken? Je kunt het album nu op Spotify beluisteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.