MuziekPop

Matt Winson – The River

(Nieuwste Hits) – De Nederlandse/Letse band Matt Winson brengt op 10 februari het debuutalbum “Woodfalls” uit. De eerste single ‘The River’ is nu alvast te beluisteren.

De band is ontstaan op de studentenkamers van Matthijs Steur en Pieter van Winsen. Hier schreven de twee vijf jaar langs liedjes. Dit ging de twee zo goed af dat ze aan het eind van hun studio besloten zich serieus op muziek te richten. De band wordt aangevuld met broer Thomas van Winsen en de Letse Magnuss Baugis.

Matt Winson – Woodfalls

Matt Winson debuteert in de zomer van 2015 met de EP Glowing Eyes. De release show in Leiden verkochten ze meteen uit en daarna tourden ze door Duitsland en de Baltische Staten. De vijf jaar die Matthijs en Pieter hebben geschreven op hun studentenkamer leverde ook genoeg nummers op voor hun debuutalbum. De mannen hebben dit album opgenomen in de Wisseloord Studios in Hilversum onder leiding van producer Frederic Gervals. Het album is afgemixt door Grammy Award winnaar Balazs Robert. Het eerste resultaat is de single “The River” een mooie mix tussen indie en folk muziek. Ook live komt de band er goed uit de verf. In februari en maart 2017 toen ze een tourtje door Nederland. Hoe ze live klinken zie je hier.

Beluister hieronder “The River”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.