Fresh album releasesRock

Meltheads – Decent Sex

(Nieuwste Hits) – Belgische Punkband Meltheads brengt langverwachte Debuutalbum ‘Decent Sex’ uit. Ze gaan al enkele jaren mee, maar breken nu pas echt door. En door de release van dit album gaat dat doorbreken zeker lukken voor de 4 mannen uit Antwerpen.

Meltheads gaat al een tijdje door hun uitstekende livereputatie van podium naar podium in zowel België als in Nederland. Een strakke ritmesectie aangevuld met een snelle, virtuoze gitarist en een frontman die net als Morrison, Plant en Iggy Pop geboren is om op het podium te staan. Al deze facetten maakt Meltheads een band die live een geweldige performance kan neerzetten! Ze hadden in België al een bescheiden succes met ‘Naïf’, maar met ‘Decent Sex’ laten ze pas echt hun ware aard zien.

Een snoeiharde mengelmoes

Het album begint met de titeltrack, die doet denken aan een samensmelting van een nummer van The Stooges en The Doors. Het gaat vooruit en mag lekker hard zijn. Het nummer gaat over de dagelijkse sleur van het leven terwijl er wordt geworsteld met zelfacceptatie. Hoewel het leven soms lastig kan zijn, kan er wel troost gevonden worden in de seksuele relatie. Wat hierna volgt is een snoeiharde trip langs post punk in het nummer ‘Gear’, langs de Rock en Roll van het nummer ‘Screwdrivers’, langs de lekkere herrie van ‘Theodore’ en langs de psychedelische rock van het nummer ‘White Lies’. Sluit de trip af met koortsdroom ‘Melvin’ om voldaan en uitgeteld op de vloer te belanden. Het album bevat elf nummers vol gitaarwerk, energieke drums, vette bas en een furieuze frontman. Echter zijn er ook catchy melodieën te ontdekken op onder andere ‘No one is Innocent’, ‘Gear’ en ‘Arbeit’. Over het nummer ‘No one is innocent’ is al eerder een artikel verschenen op de site: https://nieuwstehits.nl/meltheads-no-one-is-innocent/.

Al eerder hebben wij Meltheads getipt als eentje die aan de vooravond staat van een grootse carrière. Zo stonden ze al op Eurosonic Noorderslag in Groningen en gaan ze in 2024 op tour door heel Europa. Binnenkort worden clubtours door Frankrijk, Duitsland en de UK aangekondigd. Het zal niet lang duren voor ze een vaste waarde zullen worden op de Europese podia. Het album is heel goed als je van energie en gitaren houdt, al komt het allemaal nog beter over op het podium. Het is dan ook echt een aanrader om Meltheads live eens te gaan ontdekken. Ze zullen binnenkort nog enkele Nederlandse podia aandoen zoals in Rotterdam, Zwolle en Eindhoven. Dus aarzel niet en ga naar een show!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.