MuziekNieuws

Meryl & A Bit Of Yellow – Chance

PromofotoMeryl & A Bit of Yellow is een singer-songwriter die op groeide in Doesburg. Vanavond presenteert ze haar EP Chance in De Tor te Enschede. Op de EP staan zowel Nederlandstalig als Engelstalige nummers.

Merel van der Wielen is de vrouw achter Meryl & A Bit Of Yellow. De naam slaat op een merel: een vogel die bijna gehaal zwart is, maar een gele snavel heeft. Dit in combinatie met haar eigennaam zorgt voor de mooie artiestennaam. Op haar twaalfde ontdekte ze de gitaar en begon ze met het schrijven van kleine liedjes. Negen jaar later is het tijd om een aantal van deze liedjes uit te brengen op de “EP Chance”.

Wat meteen opvalt als je de titels ziet van de EP bekijkt is dat Merel in het Engels en in het Nederlands zingt. Wat nog een groter pluspunt is dat Merel met niemand is te vergelijken. Als ze in het Nederlands zingt misschien een heel klein beetje met Eefje de Visser. De “EP Chance” is zeer strak geproduceerd en steeds weer als je luistert hoor je slimme dingen in de productie. Dit maakt het erg leuk om naar de EP te luisteren.

Het nummer “Chance” kan zo op de radio. Het nummer heeft een mooi refrein en goede samenzang. De stem van Merel goed naar voren en ook muzikaal zit het nummer goed in elkaar. Ook in het Nederlands staat Meryl & A Bit of Yellow haar mannetje. Op het nummer “Vliegtuig” hoor je spannende arrangementen en door haar dromerige stem waan je in het vliegtuig op weg naar de verte.

Beluister hieronder “Chance”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.