DanceHiphopMuziek

Metronomy ft Pan Amsterdam – Nice Town

(Nieuwste Hits) – Metronomy en Pan Amsterdam hebben met een single ‘Nice Town’ een potentiële zomerhit in handen.

Het is een spannende tijd voor Metronomy, de iconische Britse band heeft een nieuwe thuis gevonden bij het label Ninja Tune. Voor oprichter Joseph Mount voelt het als een volledige cirkel die rond is. Hij noemt Ninja Tune, Warp en Wall of Sound als labels die hem als tiener inspireerden en hem gevormd hebben tot de muzikant die hij vandaag is. De samenwerking met Ninja Tune markeert een nieuw hoofdstuk voor de band, die na een pauze van live optredens nog steeds volop bezig is met het maken van nieuwe muziek.

Een verrassende samenwerking met Pan Amsterdam

De eerste vruchten van de samenwerking tussen Metronomy en Ninja Tune zijn nu te horen op de single “Nice Town”, waarop ze samenwerken met de veelzijdige artiest Pan Amsterdam. Het nummer laat een nieuwe kant van Metronomy zien, met een mix van old-school rap en jazzy trompetklanken van Pan Amsterdam. De videoclip maakt slim gebruik van vintage beelden uit New York City uit de jaren ’70 en ’80, waardoor een nostalgische sfeer ontstaat die perfect past bij de sound van het nummer.

In de wekelijkse Fresh Finds playlist van Nieuwste Hits was deze single in week 11 al te vinden. Inmiddels weten steeds meer mensen de single ‘Nice Town’ te waarderen en heeft de track alles inzich om uit te groeien tot zomerhit.

Single Nice Town

“Nice Town” gaat over persoonlijke gevechten, waarbij Pan Amsterdam reflecteert op zijn innerlijke strijd tussen het tastbare en het ontastbare. Hij benadrukt het belang van het vinden van balans en het loslaten van ego’s in zijn zoektocht naar vervulling. Het nummer is een uitnodiging om te ontsnappen aan innerlijke conflicten en te genieten van de geneugten van het leven.

Toekomstplannen

Voor Metronomy markeert “Nice Town” het begin van een nieuw hoofdstuk. Het nummer is de eerste single van een nieuw album, die de succesvolle EP “Posse EP Volume 1” uit 2021 opvolgt. De band kijkt uit naar wat de toekomst zal brengen en is vastbesloten om hun unieke geluid verder te ontwikkelen onder de vleugels van Ninja Tune.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.