MuziekNieuwsPop

Miriam Moczko – Heimat

(Nieuwste Hits) – Op 6 april brengt Miriam Moczko haar debuutalbum “Heimat” uit. Een plaat met daarop 11 persoonlijke nummers.

Op ‘Heimat’ gaat Miriam terug naar haar roots. Het is een album over haar familiegeschiedenis en die van haar ouders en voorrouders, die zijn opgegroeid in de provincie Opper-Silezië in Polen, dat voor WOII nog Duitsland was. Daarnaast gaat het album in algemene zin over wat het betekent om je ergens thuis te voelen.

Miriam Moczko verpakt deze thema’s in een melancholisch en hoopvol Indie-folk album. De nummers hebben allemaal een akoestische basis. Haar zang en getokkelde altviool zijn ingebed in instrumenten als gitaar, piano, strijkers en blazers met af en toe een vleugje synths of elektronische effecten.

Al met al is het een echt luisteralbum geworden waarin je helemaal wordt meegezogen in het verhaal en de mooie soundscapes. ‘Heimat’ is dan ook het perfecte album om te luisteren op je koptelefoon tijdens een lange reis of een wandeling door de natuur.

Beluister hieronder de podcast Tijmen Invites Miriam Moczko en haar eerste single “White Wall”. De podcast is ook te beluisteren via Google Podcast en Apple Podcast.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.