MuziekPop

Mister and Mississippi – Lush Looms

(Nieuwste Hits) – Op vrijdag 7 april brengt Mister and Mississippi hun derde album “Mirage” uit. Als voorproefje heeft de band alvast de single “Lush Looms” uitgebracht.

De band is alweer toe aan het zogenoemde kritieke derde album. Een album die gedomineerd wordt door een zwaar en donker geluid van synthesizers, bas, drums en strakke gitaarmelodieën. Op “Mirage” laat Mister and Mississipi zich van een vernieuwde sound horen. Eentje waar de stem van Maxime Barlag ook heel goed tot zijn recht komt!

Derde album Mirage

Voor het derde album heeft de band zich een paar maanden terug getrokken in Kytopia in Utrecht. In de Epic Rainbow Unicorn Studio van Simon Akkermans werkten ze aan hun vernieuwde sound. Producer Simon Akkermans ken je als C-Mon van het duo C-Mon & Kypski. Hielp Mister and Mississippi in het vinden van een geluid met variatie en dynamiek die de luisteraar kan blijven boeien.

Wat zegt Mister and Mississippi over het album?

Het is soms moeilijk te geloven dat we de band 6 jaar geleden hebben opgericht. Naïef, gretig en zonder verwachtingen gingen we op avontuur waar we een familie werden maar elkaar soms ook kwijt raakten. Met volle kracht kwamen we in een achtbaan terecht die ons meenam door onvoorspelbare ups en downs, niet alleen in de band maar ook in ons persoonlijke leven. Dierbaren kwamen te overlijden, relaties werden beëindigd, vrienden werden vreemden en depressies kwamen en gingen. Dus toen het tijd was om te werken aan ons derde album voelden we ons versleten. Het idee om te stoppen kwam zelfs even op in onze gedachten. Maar ergens hebben we onszelf opnieuw uitgevonden en werden we weer opnieuw enthousiast. Een drastische verandering in het geluid voelde als een verademing.

Beluister hieronder “Lush Looms”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

2 gedachten over “Mister and Mississippi – Lush Looms

 • Jos van den Brule

  beste Tijmen,
  ik ben op zoek naar een recente song (afgelopen weken tweemaal op radio gehoord) en hoop dat je mij kunt helpen; ik luister al een week vergeefs allerlei hitlijsten af.
  Engelstalig ingezongen door een wat gedragen vrouwenstem, maar met een zeer opzwepende combinatie van slagwerk en piano. Het zou, gezien uitspraak, ook een Nederlandse band kunnen zijn, Engels, US of Duits kan ook.
  wellicht heb jij suggesties ?
  met dank + groet,
  Jos vd Brule

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.