MuziekPop

Mortier – Marie

(Nieuwste Hits) – De Belgische band Mortier brengt in het voorjaar van 2019 hun debuutalbum uit. Maar vandaag kruipt de band al uit hun schulp met hun single “Marie”.

Denk aan melancholische Nederlandse muziek in de hoek van Spinvis meets Eefje de Visser en Bazart en je hebt Mortier. Nostalgische teksten die terug denken aan zomervakanties gezongen op een dromerige melodie gespeeld door een frivole viool en een strakke drums.

Even voorstellen

Frontman Thomas Mortier is bekend van de band De Ministers Van De Noordzee. Hij verzamelde Senne Guns, Nele Paelinck (School Is Cool), Jesse Maes (Sophia, Hypochristmutreefuzz) en Willem-Alexander Langlet (Emma Bale) om zich heen om hem bij te staan op het podium. Wij van Nieuwste Hits kijken nu al uit naar het debuutalbum van Mortier dat in het voorjaar van 2019 uitkomt. Op dit album werken nog een aantal bekende namen uit de Belgische muziekscene mee namelijk Christophe Claeys (Balthazar, Amatorski), Mattias De Craene ( Nordmann, MDC III) en Maarten Flamand (The Antler King). Dit klinkt erg veel belovend voor een debuutalbum!

Beluister hieronder “Marie”.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.