IndieMuziek

Mount Kimbie ft. King Krule – Empty and Silent

(Nieuwste Hits) – ‘Empty and Silent’ is de derde single van het nog te verschijnen vierde album van Mount Kimbie. Op dit nummer zijn ze opnieuw de samenwerking aangegaan met singer-songwriter King Krule.

Mount Kimbie
Dominic Maker en Kai Campos zijn de drijvende krachten achter het Britse Mount Kimbie. De producers braken in 2010 door met hun debuutplaat ‘Crooks & Lovers’ met het maken van grensverleggende elektronische indie. Ze staan bekend om het mixen van akoestische instrumenten en samples, waarbij ze veel inspiratie ophalen uit genres als postpunk, jazz, hiphop uit de zeroes, future garage, shoegaze en post-dubstep. Een potpourri aan stijlen, die samen komen in het rustige, melancholische en elektronische geluid van de band. In 2017 hebben ze op hun meest succesvolle album ook samengewerkt met James Blake en King Krule, welke op dit nummer dus weer te horen is.

King Krule
Archy Ivan Marshall is de 29-jarige Engelsman die schuilgaat achter de naam King Krule en is naast singer-songwriter ook rapper en producer.
in 2010, op zeer jonge leeftijd, was hij al actief onder de naam Zoo Kid. De jaren daarna heeft hij onder zijn huidige naam meerdere EP’s en vier albums uitgebracht, waarvan zijn laatste in 2020 is uitgekomen.

The Sunset Violent
Op 5 april komt het nieuwe album ‘The Sunset Violent’ uit. Tot nu toe zijn er al drie singles van dit album uitgebracht. ‘Dumb Guitar‘, ‘Fishbrain‘ en nu dus ‘Empty and Silent’. Over het nieuwe album zeggen Maker en Campos: ‘We hebben met elkaar afgesproken in de woestijn in California na een lange periode niet samen geschreven te hebben en begonnen uit te vogelen wat we wilden zeggen. We kwamen terug in London met een hoop demo’s en zijn samen met Andrea en Marc aan de slag gegaan om het om te zetten in ons 4e album! We zijn zeer trots op het album en kunnen niet wachten om het met jullie te delen. We kunnen niet wachten om het mee te nemen op tour.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.