MuziekRock

Mustang – Aérosol

Mustang, het Franse rocktrio uit Clermont-Ferrand, brengt hun nieuwe single ‘Aérosol’ uit, als voorproefje van hun aankomende vijfde album ‘MEGAPHÉNIX’, dat op 11 oktober uitkomt via Vietnam Records.

Uniek geluid

De bandleden van Mustang, Jean Felzine (zang, gitaar, keyboards), Johan Gentile (bas) en Nicolas Musset (drums sinds 2020), ontmoetten elkaar op de middelbare school en lieten zich inspireren door uiteenlopende artiesten zoals de Ramones, Pixies, en Jerry Lee Lewis. Hun muzikale reis begon met hun debuut EP ‘Cheeseburger’ in 2006, gevolgd door hun eerste album ‘LP#1’ in 2007. Dankzij hun unieke geluid en opvallende teksten werden ze opgemerkt door A*Rag Records en lanceerden ze hun carrière met het album ‘A71’ in 2009.

Krautabilly: een eigenzinnige stijl

Mustang staat bekend om hun unieke mix van 50’s gitaren, synthetische programmering en popteksten, die ze zelf half gekscherend ‘krautabilly’ noemen. Deze stijl is te horen op hun albums zoals ‘Tabou’ uit 2011 en ‘Memento Mori’ uit 2021, waarvan de singles ‘Memento Mori’ en ‘Pas cher de la nuit’ bijzonder populair waren.

Een dynamische carrière

Hoewel hun carrière soms chaotisch was, hebben de leden van Mustang niet stilgezeten. Ze hebben opgetreden door heel Frankrijk en daarbuiten, met opvallende shows zoals het voorprogramma voor Blondie in L’Olympia en een tournee door het Verenigd Koninkrijk. Deze live-ervaringen werden vastgelegd op hun digitale album ‘Live In The U.K’ uit 2018, compleet met een carnet de route geschreven door Jean Felzine.

Nieuw album en single ‘Aérosol’

Na het succes van ‘Memento Mori’ in 2021, kondigt Mustang hun nieuwe album ‘MEGAPHÉNIX’ aan, geproduceerd in samenwerking met hun nieuwe drummer Nicolas Musset. ‘Aérosol’, het eerste nummer van dit album, is er een met hitpotentie door de kenmerkende stijl van Mustang. De muziekvideo voor de single is geregisseerd door Alex Pilot.

Met hun nieuwste single ‘Aérosol’ bewijst Mustang opnieuw hun veelzijdigheid en innovatie in de Franse rockscene. We kijken uit naar het volledige album ‘MEGAPHÉNIX’ dat later dit jaar zal verschijnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.