MuziekRock

Mylk – Did You Save The World

(Nieuwste Hits) – Mylk is een Blues en Southern rockband uit Venlo. De heren timmeren momenteel hard aan de weg met hun debuut EP “47th Street”. Hun nieuwe single heet “Did You Save The World”.

Mylk wordt geïnspireerd door de mastodonten van de Blues en Southern Rock. De band verwerkt dit op een eigenzinnige manier in hun eigen muziek. Dit werd ook gezien door het plantenlabel Blues Company waar de mannen in april 2015 hun plantencontract hebben getekend. Vlak daarna kwam hun debuut EP “47th Street” uit.

Mylk – Did You Save The World

Op de EP laat de band een prachtige mix horen tussen donkere en melancholische klanken en een catchy melodielijn. Je merkt dat de band goed op elkaar is ingespeeld en dat ze elkaar aanvullen. Zo ook op hun single “Did You Save The World”. Een nummer met een herkenbaar verhaal. “Je denkt als tiener dat je de wereld moet redden en dat je ouders dingen verkeerd aanpakken. Op latere leeftijd kom je er toch achter dat je het precies zo doet als je ouders dat deden aldus“, frontman Dave James Hendrikse. Op “Just Talkin’ To The Moon” laat de band een ingetogener sound horen. Dit zijn beide voorproefjes van het debuutalbum dat midden maart uitkomt.

Beluister hieronder “Did You Save The World”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.