MuziekPop

Nax – Sing Me A Song

(Nieuwste Hits) – Xander Stok ex-frontman van de The New Shining heeft het prachtige debuutalbum “Heart Fire Home” uitgebracht. De eerste single van dit album is het gevoelige ‘Sing Me A Song’.

Nax is geen onbekende in de Nederlandse muziekscene. Zo was hij zanger, gitarist en songwriter van The New Shining. Deze band ken je van hun radiohit ‘Can’t Make Up My Mind‘. In 2013 was de band genomineerd voor drie Edisons Awards in de categorie: Beste Act, Beste Song en Beste Album. Een bewijs dat Nax zowel live als op papier goed uit de voeten kan.

Heart Fire Home

In het voorjaar van 2014 besloot Nax om de band te verlaten en solo verder te gaan. Hij heeft zich 3 jaar lang afgesloten van de grote boze buitenwereld. 3 jaar lang heeft hij het nieuws en social media niet gevolgd. Hij was alleen maar bezig met het schrijven van echte pure muziek, uit het hart gegrepen. De muziek helpt hem ook met zijn worstelingen met depressies en het sterke gevoel dat hij hier niet thuis hoort. Dit gevoel heeft hij als kind al gehad maar kan hij goed van zich afschrijven. Dit thema hoor je ook terug op het album “Heart Fire Home“. Op dit album heeft Nax alles zelf ingespeeld en gezongen. Ook heeft hij het album zelf geproduceerd en gemixt. In de korte documentaire ‘Finding Home‘ zie je hoe het album tot stand kwam.

Sing Me A Song

De eerste single van het album is “Sing Me A Song”. Het nummer is geschreven naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Nax zat in zijn eigen bubbel zonder nieuws tot dat een vriend een filmpje doorstuurde waarop te zien was hoe een man op klaarlichte dag midden op straat werd doodgeschoten. Nax zegt hierover: ” Toen ik dat zag werd ik gek! Woedend, verontwaardigd, verdrietig.. Aanvankelijk schreef ik hier een song over vol woede. Maar na een paar dagen dacht ik “Nee man, je moet hier júist wat anders tegen over zetten. Schoonheid, kwetsbaarheid, liefde, hoop”. Toen schreef hij ‘Sing Me A Song’. Het doel van zijn muziek is dan ook mensen te raken en waar het kan te helpen met zijn muziek. “Muziek is misschien wel het meest krachtige en magische medium dat er is” aldus Nax

Wij van Nieuwste Hits zijn fan! Nax is druk aan het repeteren met zijn band en heeft er zin in om het land in te gaan en het album live ten gehore te brengen. Mis het dus niet als hij in de buurt is!

Beluister hieronder “Sing Me A Song”

Beluister hieronder het album “Heart Fire Home”Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.