MuziekPop

Nielson & Jiggy Djé – Hotelsuite

Het is tijd voor een nieuwe single van Nielson. Het nieuwe liedje van Nielson heet ‘Hotelsuite‘ en het bevat een samenwerking met rapper Jiggy Djé. De single ‘Hotelsuite’ heeft een mooie videoclip gekregen. Kijk en luister ‘Hotelsuite’ van Nielson en Jiggy Djé hier!

Romantiek in een Hotelsuite

De nieuwe single ‘Hotelsuite’ bevat het herkenbare typische Nielson geluid. Dit horen we in de Nederlandse tekst, zijn eigen zangtrucjes en de positieve, blije vibe in het liedje. ‘Hotelsuite’ vertelt op een vrij directe manier het verhaal van een ontmoeting tussen een jongedame en Nielson. Waar het liedje zich afspeelt, is dan ook geen verrassing: een hotelsuite.

Op tekstueel niveau is ‘Hotelsuite’ niet Nielson’s sterkste werk (‘Zij is zo sweet, ergens in een hotelsuite’), maar het is wel weer een liedje die een glimlach op je gezicht kan toveren. Bovendien is Jiggy Djé een welkome aanvulling voor ‘Hotelsuite’.

De krachten gebundeld

Het typische Nielson geluid wordt in ‘Hotelsuite’ verrijkt met de rap van Jiggy Djé. De rapper weet ons te vermaken door leuke woordgrapjes, aparte flows en teksten die je laten door denken. Ook in dit liedje laat Jiggy Dje zien dat hij een vakkundige rapper is. Een leuke vondst: ‘Achter het schilderij op de wand, ben jij, dichtbij, maar zo ver weg.’ Nielson en Jiggy elkaar van de Herman Brood Academie en Nielson heeft de rapper simpelweg gevraagd om mee te rappen op een liedje van hem.

Meer Nielson

‘Hotelsuite’ is de eerste eigen single van Nielson in 2016. Verder konden we de zanger in 2016 horen op het album: ‘De Jeugd, Vertegenwoordigd’. Hier speelde hij samen met Guus Meeuwis en New Cool Collective een remake van de hit ‘Sterrenstof‘. Het laatste eigen project van Nielson is ‘Met de tijd mee deel 2’ uit 2015. Hij is op 12 maart te zien in de Heineken Music Hall met zijn tour ‘Weet je wat het is’.

Eén van de grootste rappers

Jiggy Djé wordt in de hiphop scene gezien als één van de grootste namen die ons koude kikkerlandje rijk is. We zullen hem echter niet vaak horen in de hitlijsten en dat maakt ‘Hotelsuite’ is dus een verrassende samenwerking van twee verschillende krachten. Net als Nielson, kunnen we Jiggy Djé deze maand zien schitteren in de Heineken Music Hall met de rapgroep Great Minds, tijdens de show van Rico en Sticks.

Wat vind jij?

Nielson en Jiggy Djé hebben de krachten gebundeld in het liedje ‘Hotelsuite’. Wat vind jij van de nieuwe single?

Lees ook:

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.