HiphopJazz/Funk/SoulMuziek

NXWorries ft. Snoop Dogg & October London – FromHere

(Nieuwste Hits) – Het rapduo NXWorries heeft samen met Snoop Dogg & October Londen hun nieuwe single ‘FromHere’ uitgebracht.

NXWorries

Het rapduo NxWorries, uitgesproken als No Worries, is een rapduo die in 2015 is ontstaan in Los Angeles, California. Het duo bestaat uit zanger, rapper, songwriter en producer Anderson Paak en producer en songwriter Knxwledge. Anderson Paak kennen we van zijn eigen werk, maar ook van z’n samenwerking met Bruno Mars onder de naam ‘Silk Sonic‘. Knxwledge heeft sinds 2009 al een indrukwekkend aantal van 100 releases op z’n naam staan. Zijn muziek is vaak een mix van jazz, soul, old-school hip-hop en moderne rap.

Why Lawd

In 2015 kwamen ze al met hun eerste single ‘Suede’ welke meer dan 2 miljoen streams heeft behaald. In 2016 hebben ze ook een debuutalbum gelanceerd genaamd ‘Yes Lawd!’ welke op 3 heeft gestaan in de Top Hip-Hop/R&B Albums chart. Het is nu wachten op het tweede album ‘Why Lawd’, welke volgende maand moet uitkomen. Als voorproefje zijn er al verschillende singles uitgebracht. ”Itkanbe(sonice)‘, ”Where I Go(feat. H.E.R.)” en ‘Daydreaming‘ zijn van 2020 tot 2023 uitgebracht. Dit jaar is daar ‘86Sentra‘ al bijgekomen, met nu de nieuwste single FromHere.

FromHere

FromHere is een relaxte slowjam track met soul en hip-hopinvloeden. Niemand minder dan Hip-Hop legende Snoop Dogg mag een verse meedoen en zijn stijl past perfect bij de sfeer van deze song. Iets onbekender is singer songwriter October London. Hij geeft het nummer kleur met mooie zangstukjes. Die om de kenmerkende stem van Anderson Paak heen zingen. Eerder zong hij ook al mee op platen van Snoop Dogg en bracht hij eigen soulplaten uit. October London zet in dit nummer de toon met de refreinlijnen waarin hij de vraag stelt “Where do I go to? Where do I go now?” Deze herhaalde vraag benadrukt de verwarring en het gebrek aan richting na een ingrijpende gebeurtenis, vermoedelijk een relatiebreuk.

Anderson Paak (Verse 1 & 2)

In het eerste couplet beschrijft Anderson Paak een nachtclubscene waar hij zich verloren voelt: “When they turn the lights low in the club and it’s just a silhouette.” Hij denkt na over waar hij thuishoort en over de mogelijkheden voor een nieuw begin. De gedachte aan “We could be a song” suggereert hoop op een nieuwe relatie of verbinding.

In het tweede couplet zit Anderson Paak alleen in zijn auto, reflecterend op zijn situatie: “I’m sittin’ in this car, uh, wit’ my little heart in my hand.” Hij voelt de leegte en het gemis van gezelschap, wat wordt versterkt door de herhaling van slow jams op de radio. Het gebruik van “I hope the rain hide my tears” geeft aan dat hij zijn emoties probeert te verbergen, zelfs voor zichzelf.

Snoop Dogg (Verse 3)

Snoop Dogg brengt een andere dimensie aan het nummer door te beschrijven hoe hij zijn huis verlaat en zijn spullen buitengesloten vindt: “If his lady gets up and changes the locks and puts all his clothes on the front door.” Hij benadrukt het gevoel van verlatenheid en de noodzaak om een nieuwe richting te vinden na het verlies van zijn thuis en relatie.

Luister het nummer en bekijk de videoclip hieronder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.