MuziekPopRock

Orange Skyline – Enemy

(Nieuwste Hits) – Het Groningse Orange Skyline heeft tijdens Eurosonic/Noorderslag vol trots hun debuutalbum gepresenteerd! Tegelijkertijd brachten ze ook de nieuwe single “Enemy” uit.

De single ‘Enemy’ volgt de ex-3FM Megahit ‘Sound & Fury‘ op en is een meer elektronische insteek dan zijn rock voorganger. Zelf zag ik de band optreden tijdens Eurosonic Open Air en daar werkte het nieuwe album zeer aanstekelijk op het thuis publiek.

Orange Skyline – Things That I Hide

Bij de band groeide de interesse in verschillende muziekstijlen. Deze stijlen lopen uit een van Tame Impalatot Kanye West en van Iggy Pop tot LCD Soundsysteem. Om de ambities voor een fris geluid te realiseren hebben de mannen in Oscar de Jong van Kraak & Smaak een goeie producer gevonden. Hij gaf de mannen ruimte om te experimenteren met verschillende geluiden die verder af staat dan men gewend is van Orange Skyline. Dit hoor je onder andere terug op de single ‘Enemy’ maar ook op nummers als ‘Embrace‘ en ‘Animals“.

Frontman Stefan van der Wielen zegt over het album: “Je hoort het indie-gitaar geluid natuurlijk nog wel terug op de plaat, maar dan gemengd met synthesizers, orkestrale partijen en hiphop-invloeden. Het is meer beat-driven geworden“. Het eerste geluid van het album “Things That I Hide” is nu te horen op de single “Sound & Fury”. Een fijne indie-pop single die live het beste tot zijn recht komt.

Het album “Things That I Hide” is hier te koop.

Beluister hieronder “Enemy”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.