MuziekRock

Orianthi ft Joe Bonamassa – First Time Blues

(Nieuwste Hits) – Singer-songwriter en veel gevraagde gitariste Orianthi brengt de single ‘First Time Blues’ uit met niemand minder dan Joe Bonamassa. Ze is getekend bij Woodward Avenue Records.

Hoewel haar solocarrière vaak op de achtergrond is geraakt door haar banden met legendes als Michael Jackson, Alice Cooper, Dave Stewart en Richie Sambora, hebben de meeste labels waar ze bij zat zich vooral gericht op haar talenten als rockgitariste. De aankomende singles (en uiteindelijk het volledige album) waar ze momenteel aan werkt voor Woodward Avenue, zullen zeker haar elektrische gitaarkunst laten zien, maar dan wel in de context van nummers die een inspirerende terugkeer markeren naar Orianthi’s eerste stilistische liefde – een meer organische, jaren ’60-’70 rock-blues vibe.

De kracht van ‘First Time Blues’

Voor haar eerste single “First Time Blues” bundelt Orianthi haar krachten met goede vriend en drievoudig genomineerde blues-rock grootheid Joe Bonamassa. Het nummer balanceert de hooggespannen verwachtingen briljant met haar diepte als muzikale verhalenverteller. Terwijl het nummer begint met een vlammend riff dat een volledige explosie van energie biedt, worden we zodra ze begint te zingen meegesleept in de diepere dimensies van haar veelzijdige artistieke talent.

Een pakkende verhaallijn

Als krachtige, emotionele zangeres trekt Orianthi ons mee in het hartzeer van “First Time Blues” door een scenario te schilderen waarin ze zingt over “koude, donkere nachten”. Over een aanhoudende mid-tempo groove bouwt ze de pijnlijke drama op door ons uit te nodigen in haar kwetsbare staat waar ze zingt over drankmisbruik en wegrennen van zichzelf.

Ondersteuning van grote namen

Het nummer is geproduceerd door Orianthi zelf, maar ze heeft ook enkele grote namen ingeschakeld waaronder Joe Bonamassa en een team van getalenteerde engineers en mixers.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.