Oscar and the Wolf ft. Tsar B – Back To Black

2

(Nieuwste Hits) – De sensatie uit België Oscar and The Wolf waagt zich samen met Tsar B aan Back to Black van Amy Winehouse. Alle ogen zijn dus op deze combinatie gericht en ze maken de verwachting meer dan waar!

De cover werd gemaakt als titeltrack voor de Belgische film Black. De zanger Max Colombie en de regiseur van de film Adil El Arbi hebben elkaar leren kennen op de MIA’s en het klikte meteen tussen de twee. Adil vroeg Max Colombie om een soundtrack te maken voor de film Black.

De film is een verfilming van een jeugdboek van Dirk Bracke. Het verhaal gaat over een Brussels meisje dat lid is van een bende, maar verliefd word op een jongen van een andere bende. De film gaat over drugs, drank, strijd tussen 2 bendes en natuurlijk over de liefde.

En dat is nu net waar het grote gevaar voor de titeltrack zich verschuild. Papa Winehouse heeft het laatste woord als het gaat om de muziek van zijn overleden dochter, en is er opgenomen dat je muziek van Amy niet in mag gebruiken met beelden die gepaard gaan met seks, drugs en Rock&Roll. En als je de track beluistert mag je toch blij zijn dat papa Winehouse zijn goedkeuring heeft gegeven.

Oscar and the Wolf maken hier een versie van met hun typische mysterieuze Oscar and the Wolf sound. Tevens kregen zijn hulp van zangeres Tsar B (School is Cool). In eerste instantie denk je, een zangeres heeft deze track toch helemaal niet nodig, tot je aankomt bij het einde van de track. Het zoete stemgeluid van Tsar B, de mysterieuze sound van Oscar and the Wolf in combinatie met de zang van Max Colombie brengt het nummer naar een prachtig slot stuk. Elke keer weer als dit nummer voorbij komt afgelopen dagen, of als ik denk…. Ik heb even zin in Back To Black krijg ik kippenvel!

Afgelopen festival seizoen heb ik Oscar and the Wolf live mogen aanschouwen tijdens hun thuis wedstrijd op Rock Werchter, en heel eerlijk waren zij voor mij de verassing van het festival! Net als dat deze track een verrassing zal zijn voor de vele mensen die deze heren nog niet kennen.

Beluister hieronder “Back To Black”

Share.

About Author

Muziekliefhebben from the day he was born!!Muziek is de rode draad in het leven van Frenckel (Frank Kok) Van zingen in een kerkkoor en een popkoor, tot draaien op feesten met 5.000 man, tot wekelijks naar een concert gaan in Tivilo, Paradiso, Tolhuistuin, Melkweg, Ziggodome of de HMH.Begon met draaien op zijn 15 jaar en is nu na 18 jaar nog steeds actief als club dj en producer. En sinds 2014 ook bezig met het radio item Frank's Choice in het programma Houdbaar Tijmen.Op de site Nieuwste Hits zal Frenckel zich voornamelijk gaan richten op de nieuwste Dance tracks, maar een uitstapje naar een andere muziekstijl kun je ook zeker verwachten van deze jongen.

2 reacties

  1. Het artikel op zich is goed, maar man, leer eens spellen! Je beluistert is met een T, verrassing met dubbele R

    • Heb je inderdaad helemaal gelijk in. Een van mijn mankementen als ik iets te enthousiast aan een verslag begin.
      Bedankt voor de feedback, maar ik heb het wel even aangepasd 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.