MuziekNieuwsRecensies

Pedro Pico Pop 2017

(Nieuwste Hits) – Afgelopen zaterdag vond de viertiende editie van Pedro Pico Pop in Raalte plaats. Op het affiche prijkten de namen van onder andere Mister and Mississippi, Death Alley en The Animals. Het was een dag vol met creatieve gekkigheid, indie en rock’n roll muziek.

Pedro Pico Pop Het festivalterrein aan de Arkelstein was dit jaar iets kleiner opgezet. Dit kwam de sfeer en de gezelligheid erg ten goede. Dit merkte je ook aan het publiek dat uit alle windstreken was afgereisd naar Raalte. Het publiek kon in een relaxte gemoedige sfeer genieten van de ruim 30 acts. Helaas moest de Russische dj Proxy op het laatste moment verstek laten gaan. Zijn paspoort was uit zijn auto gestolen en daarom kon hij niet vliegen. Jammer, maar er waren nog genoeg andere acts te zien op de vier stages.

The Animals

Organisator Maurice Endeman was maar wat trots dat hij publiekstrekker The Animals binnen had gehaald. Dit geeft maar weer aan dat Pedro Pico Pop, ondanks het kleinschalige karakter, toch bekendheid geniet onder boekers en agenten. De band kwam met de oorspronkelijke leden John Steel en Mick Gallagher naar Raalte. Ze lieten horen dat de hits van weleer de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan en anno 2017 nog net zo goed klinken als in de jaren ’60. De grote hits ‘House of the Rising Sun’ en ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’ werden dan ook uit volle borst meegezongen.

JAGD

JAGD, Pedro Pico Pop, Johan Bokma
De Amsterdamse band JAGD met zangeres Nanne van der Linden had de eer om de mainstage van Pedro Pico Pop te openen. Dit gebeurde met harde indie muziek. De band begon wat twijfelend, maar toen Nanne een bekende in het publiek zag met een JAGD t-shirt, speelde de band vol gas door! Het was misschien nog iets te vroeg op de dag om te dansen op de stuwende drums en energieke gitaren, maar het publiek werd getrakteerd op een goed optreden!

Tricklebolt

Tricklebolt, Pedro Pico Pop, Johan BokmaDe uit Lemele afkomstige rockformatie Tricklebolt had de schone taak om de 2nd mainstage te open. Duidelijk merkbaar was dat de heren de afgelopen jaren veel meters hebben gemaakt.. De 5-koppige band speelde een no nonsense rockshow met daarin ook nieuwe muziek. Het nieuwe album is in de maak en om die te bekostigen houden ze een feestje! Iedereen werd afgelopen zaterdag uitgenodigd om 7 juli naar Live At The Farm te komen.

Death Alley

Death Alley, Pedro Pico Pop. Johan BokmaDankzij de rock’n roll van Tricklebolt was het publiek al lekker opgewarmd. Na hun optreden verhuisde iedereen naar de mainstage om te kijken naar Death Alley. Deze Amsterdamse bandDe heeft in korte tijd een sterke live reputatie heeft opgebouwd. Zo was de band vorig jaar nog een van de sensaties op Noorderslag. Ook op Pedro Pico Pop zette de mannen een ijzersterke show neer, al kwam zanger Douwe Trijens niet altijd boven de ronkende band uit. Het publiek vond het optreden maar wat prachtig. Smeriger dan deze hardrock krijg je niet in Nederland.

Lookapony

Lookapony, Pedro Pico Pop, Johan BokmaDe uit Eindhoven afkomstige band Lookapony bracht begin dit jaar het debuutalbum ‘Ha-Satan’ uit. Dit verklaarde gelijk waarom er Satan op één van de versterkers van de band stond. Op het album staan een aantal catchy nummers die – zo bleek zaterdag – live nog beter tot hun recht komen. Het publiek was getuige van een band die in de gaten gehouden moet houden!

Mister and Mississippi

Mister and Mississippi, Pedro Pico Pop, Johan BokmaDe uit Utrecht afkomstige band Mister and Mississippi is na drie albums geen onbekende meer op de Nederlandse podia. Tussen alle beukende drums en scheurende gitaren was de indie-folk-sound van Mister and Mississippi een welkome afwisseling. In april kwam hun derde album ‘Mirage’ uit, die wordt gekenmerkt door een iets donkere sound. Deze sound die paste perfect bij het weer van afgelopen zaterdag. De band speelde een strakke set met daarin een goeie afwisseling tussen oude en nieuwe nummers, waarbij ‘Lush Looms niet ontbrak.

Johan Bokma maakte nog meer foto’s op het festival.Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.