HiphopMuziek

Piet Junior – All Eyes On Me

(Nieuwste Hits) – Zwolsche rapper Piet Junior komt met de keiharde track ‘All Eyes On Me’ waarmee hij de spot drijft met Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema van de ‘Zelfspodcast’. Deze single is een reactie op de uitspraken van de heren die ze in de podcast deden over reizigers ofwel mensen die op woonwagenkampen wonen.

Uitspraken ‘Zelfspodcast’
Sander zegt in een aflevering van de podcast het volgende: ”Wat wel heel Nederlands is, is gewoon die permanente bewoning van woonwagenkampen en de vermenging van die Peter Gillis-kampen.” Waar Jaap vervolgens op aanvult: ”Die echte woonwagenbewoners worden altijd de hand boven het hoofd gehouden, dat wordt oogluikend sowieso toegestaan.” Hierna ontstond er wat opschudding in de media over deze uitspraken. Rapper Piet Junior sprak zich ook uit tegenover onder andere FunX, Radio 538, SLAM en de Stentor. Volgens Schimmelpenninck, heeft Piet Junior ervoor gezorgd dat hij doodsbedreigingen heeft ontvangen, maar Piet wilde alleen maar vooroordelen bestrijden.

All Eyes On Me
Piet over ‘All Eyes On Me’: “In dit nummer neem ik alle vooroordelen van mijn volk op de hak en probeer daarmee een statement te maken.’ Zo gooit hij een aantal vooroordelen in zijn teksten zoals de rol van drugs, het eten van frikandellen en dat ze geen dure woorden kunnen verstaan. Hij rapt ook: In de rij van goede wijnen, zijn we appelcanei, waarmee hij waarschijnlijk doelt op dat ze vaak als rotte appels worden gezien. Naast Jaap en Sander krijgt Mick van Wely ook nog even een Fuck you aan het einde van het nummer. Met dit nummer gooit hij al z’n woorden eruit die eruit moesten.

Tour
Met de ‘Jongen van het Volk’ tour wil hij nog meer vooroordelen weg gaan nemen. 16 maart trapt hij af in de Effenaar in Eindhoven, en na verschillende clubs door heel het land sluit hij zijn tour op 3 mei af in Hedon in z’n eigen stad Zwolle.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.