MuziekPop

Plancktoon – Wat Je Weten Wou

Vooruitlopend op hun eerste album ‘Beweegredenen’ brengt het Nederpopduo Plancktoon de komende tijd alvast enkele tracks uit als singles. De derde en laatste van deze reeks ‘Wat je weten wou’ is nu uit.

Single Wat Je Weten Wou

‘Wat je weten wou’ opent met een vaag, langs scherend geluid dat van boven lijkt te komen. Dit mysterieuze begin zet de toon voor een liedje dat zowel intrigerend als aards is. De tekst, hoewel geheimzinnig, blijft toegankelijk dankzij een stevige groove en fijn afgemeten gitaarpartijen. Het refrein neemt onverwachte wendingen, waardoor de song je volledig opslokt maar je uiteindelijk ook weer zachtjes laat landen met beide benen op de grond.

Debuutalbum ‘Beweegredenen’

Het album ‘Beweegredenen’ wordt uitgebracht op vrijdag 7 juni en bevat acht nummers die uiteenlopende thema’s behandelen. Van maatschappijkritiek tot gevoelens van machteloosheid, hoop, verlangen, liefde en spijt. Dit volwassen album blijft speels en springerig, vol met ‘ear-candy’ zoals we van het duo gewend zijn.

Plancktoon debuteerde in 2022 met een EP van vier nummers, gevolgd door twaalf singles. Nu, anderhalf jaar later, is het tijd voor hun eerste volwaardige album. Het duo, bestaande uit Freerk van Oudheusden en Casper Berkhout, heeft sinds januari 2022 hun krachten gebundeld.

Muzikale achtergronden

Freerk van Oudheusden, afkomstig uit Voorhout, en Casper Berkhout hebben al jaren ervaring in de muziekwereld. Freerk begon als bassist en ontwikkelde een interesse voor opname en mixen, terwijl Casper startte als saxofonist. Hun gezamenlijke projecten als singer-songwriters en producers resulteerden in een vast samenwerkingsverband onder de naam Plancktoon.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.