MuziekNieuws

Plastik Soldiers – Marching Troops

Plastik Soldiers(Nieuwste Hits) – Plastik Soldiers is een FutureJazz kwartet uit Nederland. De heren hebben op 28 juni hun EP ‘Marching Troops’ uitgebracht. Sinds die tijd gaat het snel met de heren en stonden ze in de North Sea Jazz Club, Jazzdag en Blue Note Clubsessions.

Plastik Solders is in 2011 opgericht door Luc van Ruler. Hij componeert alle stukken en de rest van de band gooit er zijn eigen sausje overheen. De band zit vol talenten. Zo heeft Loran Witteveen de Conservatorium Award gewonnen voor beste solo pianist waardoor hij in augustus naar New York vertrekt voor een masterclass. Eerder trad hij al op als trio met Eric Vloeimans en Ruud Breuls. Yori Olijslagers is de vaste drummer van Kyteman. Coen Witteveen speelde bij New Cool Collective en Typhoon en Luc Ruler zelf zat in de band van Aïrto. De heren zijn dus geen onbekende in de scene.

Dit kwartet maakt FutureJazz maar wat is dat nou eigenlijk? Nou je moet denken aan dansbare Jazz. Als je naar de EP Marching Troops luistert raak je in een roes. Je wordt meegesleept in een muzikale trip van Jazz, Ambient en House.

Volg Plastik Soldiers via Facebook en blijf op de hoogte!

Bekijk hieronder “Mr Hazzle live”

Beluister hieronder de EP Marching Troops!

Muziek  (468x60)

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Een gedachte over “Plastik Soldiers – Marching Troops

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.