Fresh album releasesMuziekRock

Ploegendienst – DSM-5

(Nieuwste Hits) – De Amsterdamse punkband Ploegendienst werkt op hun nieuwe album DSM-5 verrassend samen met Spinvis en Vjèze Fur.

Dit nieuwe album, getiteld naar het internationaal erkende standaardwerk waarin afspraken over psychische stoornissen zijn vastgelegd, biedt een frisse kijk op de uitdagingen van de geestelijke gezondheid. Het anti-alles sentiment, waar de band om bekend staat, heeft plaatsgemaakt voor een meer introspectieve benadering, hoewel de kenmerkende punk-attitude nog steeds duidelijk aanwezig is.

Album DSM-5

Op het nummer ‘De kunst van animositeit‘ laat frontman Ray Fuego zien dat zijn rauwe, provocatieve stijl nog steeds intact is, met teksten die net zo snijdend zijn als altijd. Ray’s scherpe commentaar en onconventionele aanpak blijven een centraal element van de band, en fans zullen blij zijn te horen dat zijn onverschrokken houding onveranderd is.

Een van de opvallende aspecten van het nieuwe album is de reeks gastoptredens. Spinvis, een artiest die misschien niet direct geassocieerd wordt met punk, verschijnt tweemaal op de plaat. Deze samenwerking is wellicht minder verrassend wanneer je weet dat Spinvis in zijn jongere jaren zelf in een punkband speelde. Spinvis doet zelfs mee op twee nummers op het album DSM-5, namelijk ‘Interessant’ en ‘Mensen in het Algemeen’.

Daarnaast schreeuwt Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig vrolijk een couplet mee op ‘Hard’, wat zorgt voor een energieke en dynamische wisselwerking tussen de artiesten.

Een poppy structuur met Punk energie

Qua muzikale structuur klinkt de nieuwe plaat meer pop-georiënteerd dan we gewend zijn van de Amsterdamse punkers, en dat werkt verrassend goed. De toegankelijke melodieën en catchy hooks worden gecombineerd met de rauwe energie en directe teksten die Ploegendienst definieert. Dit maakt de muziek zowel vernieuwend als trouw aan hun roots, wat een breed publiek zal aanspreken.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.