MuziekNieuws

Rauzer – De Ballen

Rauzer De Ballen(Nieuwste Hits) – De jonge Friese band Rauzer heeft een protestsong geschreven voor de groenteboeren van Nederland. Ze willen op deze manier de groenteboeren een hart onder de riem steken.

Rauzer bestaat uit frontman Douwe Kool, gitarist Eric van der Wal, bassist Evert van Asma en drummer Jort de Haan. De band speelt bekende en minder bekende hits speelt uit de jaren zeventig en negentig. Dit varieert van rock, blues tot frisse funk. Op 10 oktober hebben de mannen hun nieuwe single “De Ballen” uitgebracht. Het is de opvolger van hun eerste single “Wyld & Frij“.

Het nummer gaat over onderdrukking, het losbreken hiervan en vervolgens de rollen omdraaien. Het nummer begint dan ook met de zin ‘Ik haw dy by de ballen’. In de clip zijn de mannen van Rauzer druk met groenten en fruit in de weer. Douwe Kool zegt hierover:”Tsja, die boycot ook… de hardwerkende Nederlandse boer zal er niet voor worden beloond”. De band Rauzer speelt “De Ballen” dus voor de Nederlandse boeren!

Beluister hieronder “De Ballen”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.