MuziekRecensies

De Reisgenoot – Van De Wereld

(Nieuwste Hits) – De uit Deventer afkomstige troubadour De Reisgenoot heeft op 12 september zijn EP “Van De Wereld” uitgebracht. Met deze EP op zak gaat hij op reis om zijn verhaal te vertellen in verschillende café’s, theaters en festivals in Nederland.

De man achter De Reisgenoot is Maarten van Veen die met zijn muziek op het lijntje balanceert tussen pop en kleinkunst. Je houdt ervan of niet! Het feit is wel dat De Reisgenoot je aan het denken zet met zijn muziek. In 2014 bracht hij zijn debuut EP “Verhalen van Vrijheid” uit. De op volger heet “Van De Wereld” en daarop staan vijf luisterliedjes die je een paar keer moet luisteren voordat de boodschap goed binnenkomt. De Reisgenoot zingt namelijk verhalen met een dubbele bodem. Inspiratie haalt hij onder andere uit de actualiteiten, zo verwijst hij in “Anders Dan De Rest” naar de gebeurtenissen in Parijs. In het nummer “Top Van De Wereld” waar hij een toepasselijke videoclip bij heeft gemaakt zingt De Reisgenoot over dagelijkse sleur, herhaling en het feest van het leven. In het nummer “Paradijsvogel” laat hij je nadenken over uiterlijke schijn. Op bijvoorbeeld social media laten mensen alleen maar de leuke dingen zien. Maar zijn ze in het echt wel zo gelukkig als het lijkt?

Kortom “Van De Wereld” is een EP om goed voor te gaan zitten. De Reisgenoot neemt je mee op reis en zet je aan het denken en laat je lachen om zijn verhalen!

Beluister hieronder “Top Van De Wereld”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.