MuziekPopR&B

Rihanna feat. Drake – Work

Rihanna doet het wederom met Drake. In een nieuwe track ten minste. Rihanna bracht afgelopen week haar nieuwe album ‘Anti’ uit en single van dit album is de track ‘Work’ samen met rapper, zanger en ons aller grote knul Drake. Luister hier ‘Work’.

‘Work’ is een liedje tussen twee geliefden met Rihanna en Drake in de hoofdrol. Het bevat een lichte dancehall vibe en Rihanna gooit er nog eens Jamaicaans sausje overheen door haar stemgebruik en woordkeuzes (Zo schijnt Work dus Jamaicaans voor Seks te zijn. Spannend). De dancehall-achtige productie is tot leven gewekt door Boi-1da, geen onbekende van Drake.

Classic Drake

Dat Drake is bekend geworden dankzij zijn mix met zang en rap wist niet misschien iedereen. Op ‘Work’ horen we Drake zingen zoals we hem hebben leren kennen en zoals alleen hij dat kan. Een goede zanger is hij niet, maar zijn melodietjes en half rappende, simpele zangstijl zijn altijd on point. Classic emo Drake line: ‘I spilled all my emotions tonight, I’m sorry’. Verder refereert Drake op een grappige manier naar alle disses van de laatste tijd: ‘Sorry if I am way les friendly, I got Nigga’s trying to end me.

Rihanna is helemaal Anti

Zoals gezegd is ‘Work’ de single van het nieuwe Rihanna album ‘Anti’, wat vorige week uit is gebracht. Het is alweer het achtste (!) album van de zangeres. Op het album vinden we dertien tracks met weinig vocale samenwerkingen. Voor de producties heeft Riri echter flink de hulptroepen ingeslagen. Zo hebben Pharrel, No-I.D, Hit-boy, DJ Mustard en Timbaland aan het album gesleuteld, met constante producer Kuk Harrel. ‘Work’ en het album ‘Anti’ kun je hier via Tidal streamen.

Meer Riri en Drizzy

Vind jij de combinatie tussen deze twee popsterren ook zo fijn? Gelukkig hebben de twee vaker een audiofile vol gekraamd. Zo hadden ze samen de hit-single ‘What’s my name’ afkomstig van het album ‘Loud’ en ‘Take Care’ van het gelijknamige album.

Lees ook:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.