MuziekNieuws

Rita Zipora – Wasem

Rita ZiporaDe Amsterdamse Rita Zipora scoort totaal onverwacht aan het einde van 2013 een bescheiden hit met Wasem. Ze maakt Nederlandstalige liedjes met Britse electropop invloeden en staat begin volgend jaar op Noorderslag.

Rita Zipora was op een bijeenkomst waar ook Roosmarijn Reijmer was. Na afloop van die bijeenkomst liet Rita haar liedjes horen vanaf haar Ipod en Roosmarijn dacht meteen dit is interessant. Niet veel later werd haar single gedraaid in 3voor12. Roosmarijn Reijmer noemde het “Eefje de Visser meets Spinvis met nog wat Portishead erin. Vanaf die uitzending ging het balletje rollen en werd ook bekend dat Rita Zipora op Noorderslag mag spelen.

Dat is best bijzonder aangezien haar debuutalbum “Als Ik Kijk” 10 januari pas uitkomt. Hoe het komt dat ze is geboekt voor Noorderslag is niet duidelijk. Waarschijnlijk kwam het door haar optreden tijdens het afscheidfeest van Paradiso-directeur Piere Ballings. Daar waren allemaal belangrijke mensen uit de muziekwereld aanwezig. De kans is groot dat Rita Zipora daar is opgevallen en daarom op Noorderslag mag optreden. Wat er daarna gebeurt is nog niet officieel bevestigd. Ze gaat waarschijnlijk een tourtje door Nederland doen.

Beluister hier het interview dat ik 19 november had met Rita Zipora.

Op 8 januari is de albumpresentatie van “Als Ik Kijk” in Paradiso!

Beluister hieronder “Wasem”

Beluister hieronder “Katerdag”

Beluister hieronder “Op Wegliedje”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Een gedachte over “Rita Zipora – Wasem

  • John van Gemert

    Zeer apart mysterieus en spannend gezongen. Met die achtervolgende beat een lekkere track om naar te luisteren.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.