NieuwsPop

Ron Maas – Oh Darling Won’t You

(Nieuwste Hits) – Na zijn muzikale bijdragen aan meer dan 200 nummers is Ron Maas klaar voor zijn eerste solo-project Aries. Deze EP met vier prachtige nummers hoor je bij Nieuwste Hits!

Ronald Maas zat als bassist in o.a. de Nederlandse bands Number Nine en Audio Adam. In deze rol heeft hij veel bijdrages geleverd aan het componeren van nummers. Dat deed hij in de vorm van het in spelen van baslijntjes, piano partijen en zang. Ook dacht hij mee in het productieproces van verscheidene nummers. Maar nooit bracht hij muziek uit onder zijn eigen naam. In 2015 verhuisde Ron naar Londen en hier ontstond het idee van een solo-project.

EP ARIES

In 2018 vond Ron Maas het tijd worden om zijn positie als sideman in te ruilen voor die van frontman. Hij begon achter zijn Hohner Pianet muziek te maken en zo ontstond zijn concept “EP Aries”. Op deze EP staan vier nummers waarvan Nieuwste Hits vindt dat “Oh Darling Won’t You” er het meeste uitspringt. Dit komt voornamelijk door galmende en herhalende pianoklanken die je helemaal het nummer in slepen. Ook de opener van de EP “Too Close To See” is er eentje waardoor je nieuwsgierig wordt naar de andere nummers. Het nummer begint klein en ingetogen en wordt steeds verder uitgebouwd. Op het einde hoor je zelfs blazers. Dit is ook het moment dat je met een glimlach naar buiten kijkt en een blauwe lucht ziet. Het derde nummer “Rustle In The Yard” is meer uptempo en wat in dit nummer op valt is de jazzy-sound. Iets wat niet gek is want Ron studeerde op het conservatorium in Utrecht de richting jazz. De EP sluit af met “Lines In The Darkness” de ballad begint met vrolijk fluitende vogeltjes en door dit in de productie te verwerken kom je gelijk in de juiste sfeer voor het nummer. Het nummer wordt weer uitgebouwd met blazers voor een mooi vol geluid.

Al met al een zeer geslaagde Concept EP die smaakt naar meer!

Beluister hieronder “Oh Darling Won’t You”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.