MuziekNieuwsPop

Rowwen Hèze & Normaal – Gries

Rowwen Hèze, Normaal, Gries(Nieuwste Hits) – Rowwen Hèze & Normaal komen elkaar al jaren tegen in feesttenten. Telkens zeiden de mannen tegen elkaar we moeten een keer samenwerken en dat hebben ze gedaan op de single “Gries”.

De bands vieren dit jaar beiden hun jubileum. Normaal rockt al 40 jaar en is druk bezig met een grote tour (door de band veldtocht genoemd). Deze tour eindigt op 19 december in het Gelredome. Waarna de band in 2016 een sabbatical heeft. De Limburgse band Rowwen Hèze viert dit jaar het 30 jarige jubileum.

Tijdens het schrijven viel het de twee bands op dat er veel gelijkenissen zijn in het Achterhoeks en het Limburgs qua spelling en uitspraak. Het nummer “Gries” gaat erover hoe snel de jaren voorbij zijn gevlogen en ineens waren ze grijs. In het nummer zingen ze dan ook:’Ik heb er niks voor hoeven doen, gewoon altijd verder, steeds verder gegaan.’

Beluister hieronder “Gries”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.