IndieMuziek

Sarah Julia – Cairngorms

(Nieuwste Hits) – De zussen Sarah en Julia Nauta treden met hun debuutsingle ‘Cairngorms’ voor het eerst naar voren als ‘Sarah Julia’. De zusjes zijn erg met elkaar verbonden en hebben vanaf jonge leeftijd al veel dingen samen gedaan om hun artistieke kant te ontdekken. Na acteren in films, series en theatershows, was het de muziek waarin ze echt verbondenheid voelden. Grote inspiratiebronnen voor de zusjes zijn Joni Mitchell, Phoebe Bridgers en Big Thief, maar ook The Staves en Boygenius zijn artiesten waar ze qua stijl bij in de buurt komen. De stijl kenmerkt zich door harmonieuze muziek te combineren met elementen van pop en folk.

In de single ‘Cairngorms’ wordt verwezen naar het Schotse Nationale Park waar hun vader hen mee naar toe nam in hun jeugd. Hun vader nam hen daar mee hiken door The Cairngorms. Het denken aan die tijd geeft ze een herinnering van hun vader die ze vast willen houden. Tijdens het schrijven van het nummer voelden ze dat er een nieuwe fase aanbrak, waar vergevingsgezindheid voorop zou staan. Ze stellen dat wanneer je thuis vastzit in repeterende gedachtes, ‘The Caringorms’ je helpen om hier los van te komen.

Onlangs hebben ze nog een optreden gegeven op de laatste editie van Eurosonic Noorderslag, waarbij ze een goede indruk hebben achtergelaten. Ze behoren tot een van de veelbelovende acts van deze editie. 3voor12 gaf bij deze show als eindoordeel dat de muziekstijl misschien niet heel origineel is, maar dat ze wel hele mooie liedjes maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.