HiphopMuziek

Sef – Toch Houdt Ze Van Mij

(Nieuwste Hits) – Kleurrijke popster en rapper Sef brengt derde single uit van zijn album ‘In Kleur’. Voor de derde single is het de beurt aan ‘Toch Houdt Ze Van Mij’. Bekijk en luister hier ‘Toch Houdt Ze Van Mij’ van Sef.

Haar geknipt, ik heb het niet gezien

‘Toch Houdt Ze Van Mij’ gaat over de vrouw die ondanks alle crap van Sef, toch bij hem blijft en van hem houdt. Je snapt de titel. Sef weet in deze track op een originele wijze een ode te brengen aan zijn vriendin. Bovendien zingt Sef over dingen die elke man van tijd tot tijd herkent. Mijn favoriete zin: ‘Ik vraag me af waar ik dit aan verdien, wat zou die rare chick toch in mij zien.’ De productie is gemaakt door SirOJ en FS Green en het duo levert wederom piek fijn werk af. De video brengt wat we onderhand kennen van Sef: gekkigheid en veel kleur.

Yousef aka Sef aka Sef Koons

Sef is een eigenzinnig figuur in het Nederlandse hiphop landschap. Dit zien we bijvoorbeeld als we hem zien rond dansen in een gele panterprint broek in zijn videoclip ‘Ze Zeggen’. Stiekem is Yousef meer een popmuzikant dan een rapper. Ook zijn album ‘In Kleur’ laat zien meer beschrijven als popmuziek.

Album ‘In Kleur’

‘Toch Houdt Ze Van Mij’ is de derde single van het album ‘In Kleur’. Voor dit album heeft Sef samengewerkt met producers SirOJ en FS Green. Vroeger bekende namen als hiphopproducers, tegenwoordig groeiende namen in het eclectische en elektronische dansmuziek circuit (eclectisch betekent iets als: pleur allerlei genres maar bij elkaar tot een mengelmoes).

Bijzondere werkwijze

De nummers op ‘In Kleur’ zijn via een bijzondere werkwijze tot stand gekomen. Samen met de producers zijn er nummers opgenomen en vervolgens zijn deze nummers geremixt tot een (totaal) andere versie van het oorspronkelijke nummer. Sef is samen met zijn producers een postmodernist van zijn eigen muziek te noemen. Postmodernisme is een kunststroming waarin men, vrij vertaalt, gebruikt maakt of inspiratie haalt uit werk van anderen of van vroeger. Alles mag en niks is te gek.

Maar genoeg Postmodernisme op een stokje. Geniet nou maar van de muziek. Bekijk hier de andere singles ‘Wakker’ en ‘Ze Zeggen’.

Lees ook:

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.