MuziekNieuws

Spinvis Tot ziens, Justine Keller

Veel mensen vinden het titelloze debuutalbum van Spinvis een van de meest bijzondere Nederlandse albums van de afgelopen tijd is. Tien jaar later heeft Erik de Jong beter zijn derde album af. Tot Ziens, Justine Keller.

Het is een album geworden met 12 prachtige liedjes. Een muzikale mengeling van lo-fi geluid en gepolijste perfectie, en zinnen als “Begin de dag met tequilla, dan is het randje er een beetje af, en doet het niet meteen zo’n pijn. Volgens de Jong gaat het album over de gevaarlijke onderstroom van het leven, die iedereen aantrekt en fascineert alcohol en drugs. Hij heeft ook nog een tijd getwijfeld om het album  Alcohol te noemen. Alcohol neemt een belangrijke rol in het leven van de mens. Het wordt geromantiseerd of gebagatelliseerd, vervloekt of vereeuwigd. Erik de jong vind het een prachtige metafoor:”de mens wil in een roes zijn, onthechten van zichzelf”.

Tot Ziens, Justine Keller ligt 4 november in de winkels. Het album is nu tijdelijk te beluisteren op de 3voor12 Luisterpaal.

Beluister hieronder de eerste single van het album.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IzfJfkqfgHM&w=560&h=315]
Tracklist:
1. Oostende
2. Kom Terug
3. De Grote Zon
4. Heel Goed Nieuws
5. Club Insomnia
6. Ronnie Knipt Zijn Haar
7. Begin Oktober
8. We Vieren Het Toch
9. Jij Wint
10. Koning Alcohol
11. Overvecht
12. Tot Ziens, Justine Keller

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.