MuziekNieuws

Stoomboot – Spanjaard

Stoomboot Cis Vangoidsenhoven(Nieuwste Hits) – De 22-jarige Leuvenaar Niels Boutsen is beter bekend onder zijn artiestennaam Stoomboot. Hiermee won hij in 2011 de tweejaarlijkse Nekkawedstrijd. Zijn debuutalbum heet ‘Stoomboot’ en de eerste single “Spanjaard”.

In september 2013 nam Stoomboot zijn debuutalbum op in Meerhout. Producer en multi-instrumentalist Andries Boone verzamelde een band om Niels heen. Dit zorgde ervoor dat de plaat je soms doet verstillen maar ook kan laten dansen. Stoomboot zingt Nederlandstalige liedjes over onderwerpen die hem bezig houdt. Op “Stoomboot” zijn gastbijdrages te horen van onder meer Kommil Foo, Steven De Bruyn en Lies Steppe. De Belgische kwaliteitskrant “De Morgen” gaf het album vier sterren en ook andere media waren erg lovend!

De eerste single die Stoomboot uitbrengt in Nederland heet “Spanjaard”. Een erg opvallende titel natuurlijk voor iemand die zichzelf Stoomboot noemt. Niels Boutsen zegt hierover: “De naam Stoomboot komt voort uit een grapje met vrienden en ik vond het wel een leuke en opvallende naam. Het nummer “Spanjaard” gaat over mijn ex die er ineens met een Spanjaard vandoor ging”. In het radioprogramma Houdbaar Tijmen vertelt Stoomboot meer over zichzelf en zijn album.

Het debuutalbum van Stoomboot kun je via deze link bestellen.

Beluister hieronder “Spanjaard”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.