Een terugblik op de muziek van Pete Philly

1

(Nieuwe Hits) – Muzikant, rapper en producer Pete Philly heeft de ziekte van Lyme. Een vermoeiende ziekte die hem heeft verhinderd muziek uit te brengen. Zoals hij zelf zegt: ‘but I’m here, I’m alive and I’ve never felt more present’. Pete is bezig met nieuwe muziek en tot hij dit de wereld in stuurt, blikken wij nu terug op een paar prachtige releases van de muzikant.

Mystery Repeats
De titeltrack van het album Mystery Repeats kan je kennen uit een reclame van een niet nader te noemen doe-het-zelf-winkel. Anyway, de mooie violen in deze beat maken me altijd vrolijk. Pete blikt in dit nummer terug naar zijn begindagen: ‘What if, I never went and heard Perq’s first demo / gave him a call “To the crib”. Would I still been known as the fellow / rolling with the dude with the cello.’

Empire
Af en toe spreekt een nummer me aan puur om de vibe. Empire is zo’n nummer. Stiekem heb ik geen idee waar Empire over gaat en dat maakt me ook eigenlijk niks uit, want oh wat klinkt het lekker. Empire heeft ook een leuke en gekke videoclip.

Time Flies
Het nummer Time Flies is voor mij de belichaming van fijnheid en chillheid. Deze beat neemt je mee naar dromenland terwijl je zweeft op de stem van Pete. Maar serieus; haven’t you noticed how time flies?

Solo: het Open Loops project

Tot zover het duo Pete Philly & Perquisite. Pete Philly ging solo en hij begon met het project Open Loops. In het kader van dit project bracht hij elke week een nieuw nummer uit. Uit dit project vind ik persoonlijk ‘Free’ het tofst. Een rechttoe rechtaan beat met een Pete zoals ik hem graag hoor: een technisch goede rapflow en een fijn zangrefrein.

Solo: het geweldige album One

Pete Philly bracht in 2011 het geweldige album One uit. One is gevuld met heerlijke producties (waar Pete af en toe zelf voor beatboxt), een herfstige vibe, een nòg meer zingende Pete Philly.

One
Het album trapt af met het nummer ‘One’ waar Pete Philly de productie beatboxt. Hij combineert zang met raps en luister maar naar het resultaat.

Ocean
Het tweede nummer op het album geeft je een kijkje in de gedachtewereld en de ontwikkeling van Pete:  They say stick to what you do best, so I’m back to carrying the European West on my back (…) Without being explicit, Pete Philly and Perquisite needed a time out. Now I’m solo like before, making my own beats, choosin’ my own chords, taking my own path.’

What Do We Fight For?
Een van mijn persoonlijke favorieten is ‘What do we fight for’. Het nummer heeft een heerlijke opzwepende en tegelijkertijd dreigende beat en bouwt op naar een combinatie tussen gekke synthesizers en een swingende fluit.

Let It Go
Het laatste nummer dat ik bespreek van het album one is ‘Let It Go’. Een nummer waar vriend Alain Clarke zijn toegevoegde waarde toont met een heerlijke funky beat. De combinatie tussen Alain en Pete werkt erg goed in dit nummer.

Dit zijn mijn favoriete nummers van Pete Philly. De man heeft genoeg parels afgeleverd in zijn carrière. Heb jij een andere voorkeur of vind je dat er een nummer mist? Laat het gerust weten!

 

Share.

About Author

Tim heeft een eigenzinnige muzieksmaak. Zijn focus ligt op hiphop, maar het kan variëren van Drake tot aan John Mayer. Zijn liefde voor gehate of sullige artiesten als Justin Bieber schuift hij niet onder stoelen of banken. Je zult Tim met name zien schrijven over hiphop, maar hij is niet bang om R&B, pop, house of andere elektronische muziek aan te raken.

1 reactie

  1. Ik moest een aantal keer mijn glimlach onderdrukken. Bedankt voor de herontdekking van deze “zieke” gozer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.