MuziekNieuws

The Cool Quest – Shine

The Cool Quest, Shine, Peter Timmer (Nieuwste Hits) – The Cool Quest timmert hard aan de weg met hun debuutalbum “Funkin’ Badass”. De band stond al bij Giel Beelen op de speelplaats en speelt vanavond de befaamde minuut van De Wereld Draait Door.

De band leerde elkaar kennen tijdens jamsessies in het Bolwerk in Sneek. Een deel van de bandleden kenden elkaar al van school en speelden in een jazz georiënteerde band. Maar die band was op zoek naar een zanger en daar kwam Vincent Bergsma om hoek kijken. De bandleden hadden een klik met hem en de The Cool Quest was geboren. In 2013 kwam de eerste EP van The Cool Quest “In Spite Of” uit. Hiermee gaf de band een visitekaartje af die niet onopgemerkt is gebleven in Nederland. The Cool Quest trad met hun eigenzinnige mix van soulvolle jazz en funky Hip Hop namelijk al meer dan 250 keer op!

Funkin’ Badass

De ijzersterke liverepuatie die ze hebben opgebouwd hopen ze verder uit te breiden met hun debuutalbum “Funkin’ Badass”. Op de EP “In Spite Of” ging het vooral over de voorbije jaren van de zanger. “Ik deed dingen waar mijn moeder niet blij van werd, ik voerde weinig uit en had geen doel”, zegt Vincent Bergsma. Het album verwijst naar die EP en laat zien wat er nu veranderd is. In het interview (vanaf 9 min) wat ik met hem had gaf Vincent aan dat zijn leven nu weer voorruit gaat. Dit hoor je ook terug op de single “Shine”. “Alles is Funkin’ Badass now“, aldus Vincent. De band staat begin volgend jaar op Noorderslag het belangrijkste showcase festival van Nederland.

Beluister hieronder “Shine”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.