MuziekNieuws

The Light Parade – Walk With You

The Light Parade is een nieuwe band uit Den Haag. Met hun nieuwe single “Walk With You” proberen ze Nederland te veroveren!

De alternatieve-Indie band is daar al aardig mee op weg! Zo hebben ze onder andere de finale van Battle of The Bands gehaald. Ook staan ze op de compilatie cd Hollandse Nieuwe 29 van 3voor12 waar maandelijkse de opkomende bands van Nederland op staan.

De band is opgericht uit inspiratie die ze krijgen uit het gedicht “The Charge of The Light Brigade”. De vijf-man sterke band wordt gekenmerkt door een wall of sound, met de nadruk op prominent gitaarwerk, massieve synths en een meerstemmige, melodieuze samenzang.

Ze vergelijken zichzelf met Bloc Party en Interpol. Toen ik de nieuwe single “Walk With You” hoorde moest ik meteen aan Editors denken. De donkere duistere sound die je meteen bij de keel grijpt. Maar de The Light Parade maakt ook andere muziek. Dat hoor je terug op “Heartbeat”. Dat mij weer doet denken aan de Belgische band Customs. Het begint zwaar maar het refrein is lekker springerig en kan zo uitgroeien tot een Anthem. The Light Parade is een band om in de gaten te houden!

Beluister hieronder “Walk With You”

Beluister ook het fantastische “Heartbeat”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.